Pinterest voor iPad vernieuwd: ideaal als verlanglijst voor kerst?

De inspirerende prikbord-app Pinterest heeft een strak nieuw jasje op de iPad, waardoor de applicatie een stuk sneller is geworden!

Pinterest iPad nieuw introschermHet ideale verlanglijstje met cadeautips voor kerst? Volgens Pinterest… is het Pinterest! Wij van WC Eend adviseren WC Eend, jaja, maar het wordt niet zomaar geroepen. De applicatie waarmee je mooie en inspirerende afbeeldingen opslaat op prikborden, heeft namelijk een facelift gekregen op de iPad. De nieuwe update naar Pinterest versie 3.3 zorgt daarvoor. De applicatie is wat strakker getrokken om bij iOS 7 te passen, het schuifmenu is weggegooid en belangrijk: de app is een stuk vlotter!

Op de iPad 3 waarop we Pinterest testen, was de sociale prikbord-app altijd een beetje stroperig. De pagina’s vol afbeeldingen laadden wel snel, maar schokten wat als je er doorheen scrollde. En ook als je op de drie streepjes linksboven drukte voor het schuifmenu, haperde de applicatie even. Nou: die slakkengang is de deur gewezen! Door de afbeeldingen pas te tonen op het moment dat je er tegenaan kijkt, voelt Pinterest veel sneller aan.

Pinterest prikbord met knoppenbalk onderin

De keuze om de knoppenbalk naar onderen te verhuizen is een opvallende, nu praktisch alle applicaties bezig zijn hun knoppenbalk onderin… te veranderen in een schuifmenu. Er valt meteen wat te zeggen voor de balk onderin. Hij verdwijnt keurig uit beeld als je scrollt en beweegt (opnieuw vloeiend) het beeld weer in als je de pagina wat de andere kant op duwt.

Pinterest afbeeldingen pinnenZo kan je zonder een extra druk snel schakelen tussen de hoofdpagina met nieuwe toevoegingen op prikborden van vrienden, tussen de zoekpagina die nu véél strakker is ingedeeld, tussen de berichtgeving met ontwikkelingen op volgersgebied en tussen je eigen profiel. Er is één rariteit aan de nieuwe vormgeving. Als je nu een gepinde afbeelding opent, zie je de huidige pagina niet meer op de achtergrond staan. Terwijl daar nog wel alle ruimte voor is.

Het laatste onderdeel van de update naar Pinterest 3.3 voor iPad en iPhone is de functie die voor de verlanglijstjes voor kerst moet zorgen. Je kan nu complete borden naar vrienden op Pinterest versturen. Met bijschrift, zodat je zeker weet dat de ander het snapt.

Downloaden: Pinterest (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2013, 18:32
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen inspiratie, pinterest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.