iCulture speelt: vechten met beroemdheden in Second Chance Heroes

Second Chance Heroes is een leuke hack & slash voor iOS die je met drie man online kan spelen. Je strijdt als Napoleon en andere helden.

ICS Lincoln wants you iPhone iPadNa al het geflapper en het testen van tientallen kleine spelletjes die daarna uitkwamen – zoals gisteren nog Impossible Run, zetten we nu de tanden in iets stevigers. Second Chance Heroes is een actiegame waarin je in de huid kan kruipen van historische beroemdheden als Cleopatra, president Lincoln en Napoleon, om het daarmee met twee andere spelers op te nemen tegen zombies. Verder testen we met Chess Light een verrassend schaakspel dat je hersens kraakt.

Cleopatra, zombies en disco: Second Chance Heroes

ICS Second Chance Heroes laserstraalCleopatra. Abraham Lincoln. Joan of Arc. Ze zijn allemaal gekloond door een knotsgekke wetenschapper die de voormalige geschiedenishelden inzet om de zombies uit de buurt te verdrijven. Maar Second Chance Heroes is nog veel gekker en lekkerder dan het thema doet vermoeden.

ICS Second Chance Heroes paddoJe bestuurt de actiegame van boven met een stick voor het lopen links in beeld en rechts een stick om je huidige wapen op de tegenstanders te richten. In het eerste level beschik je over een kettingzaag waarmee je iedereen doormidden zaagt en dat is al wat lastiger richten dan die automatisch vurende pistooltjes waar je normaal mee wordt uitgerust in dergelijke games. En het wordt nog meer een ‘echte’ actiegame die je normaal op spelcomputers zou spelen. Om de twee sticks heen heb je namelijk vier actieknoppen per kant en die zorgen meteen voor de diepgang en frivoliteit in het spel. Tijdens het zagen door, verzamel je power-ups die je kan inzetten in penibele situaties en echt het verschil maken tussen leven en dood.

ICS Second Chance Heroes breeduit

Dat is zeker het geval als je de handen ineen slaat met twee andere spelers. Dat kan online, waarna je dus met zijn drieën tegelijk de zombies bevecht. Het is de kers op de taart in Second Chance Heroes, maar alleen is het actiespel eveneens vermakelijk. Het spel ziet er lekker kleurrijk en gedetailleerd uit en zit boordevol grapjes als disco-dansende zombies en de uitspraken van de wetenschapper die de voice-over doet. Speelt ook nog eens goed trouwens. Een van de leukste hakspellen op iOS in een lange tijd.

Downloaden: Second Chance Heroes (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=leb9AqE2WkM

Chess Light: leuke schaakpuzzels

ICS Chess Light iPad iPhoneAls je bekend bent met de bewegingsvrijheid van schaakstukken, kan je meteen aan de slag met dit leuke nieuwe puzzelspelletje voor iPhone en iPad. In Chess Light heb je elk bord een paar schaakstukken die je zo neerzet, dat elk vlak op het bord wordt verlicht. De gele kleur van een stuk laat meteen zien welke vlakken op het bord wel en nog niet zijn verlicht. Soms is de grootste uitdaging niet eens dat je de meeste vlakken verlicht, maar dat je andere stukken van jezelf niet blokkeert. Later wordt het lastiger omdat zwarte blokken naast het bord je posities bedreigen. Je hebt alle tijd om een uitdaging uit te pluizen. Wel kan je hints opvragen en, indien nodig, erbij kopen. Met 140 levels verdeeld over 6 niveaus biedt Chess Light voor elke schaakliefhebber wat wils.

Downloaden: Chess Light (€0,89 met in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Don’t Suck: explosief highscorespel

ICS Don't Suck iPhone iOSOké oké. We eindigen toch met een supersimpel opgezet en gratis te spelen highscoregame. Don’t Suck gebruikt niet het mechanisme van de Flappy Bird-klonen, maar de potjes kunnen wel net zo kort zijn. Centraal in beeld zuigt een stofzuiger met ogen alles naar binnen wat in beeld komt. Dat is prima met Lego-steentjes en andere kleintje tierelantijntjes die je normaal liever niet in de stofzuiger ziet verdwijnen, maar niet met bommen. De eerste bom in de slurf betekent het einde van het spel en dus tik je als een malle op het scherm om de bommen tegen te houden. Ja, het klinkt makkelijk…

Downloaden: Don’t Suck (gratis zonder in-app aankopen, iPhone, iOS 6.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2014, 19:15
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, schaken
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.