iCulture speelt: Fright Fight is Super Smash Bros op iPhone en iPad

Oquonie is een fraai doolhof-avonturenspel voor iPhone en iPad en we spelen Super Smash Bros op iOS in de vorm van het gratis Fright Fight.

ICS Fright Fight header iPhone iPadWe maken een kleine verschuiving mee deze week. Nieuwe Flappy Bird-klonen stormen de App Store nog elke dag binnen – het verbod van Apple is nog niet zichtbaar, maar wij verleggen alvast de focus naar leuke en uitgebreide online games. Gisteren speelden we het gratis actiespel Second Chance Heroes met een grijns op het gezicht en nu is het tijd om een potje online te vechten met Fright Fight.

Super Smash Brothers voor iPhone: Fright Fight

ICS Fright Fight screenshot yetiMario zie je er niet, naar Zelda zoek je vergeefs en ook Donkey Kong duik je hier niet op. Maar het spelprincipe van Super Smash Bros, waarin de bekende Nintendo-figuren met elkaar op de vuist gaan, is er nu wel op iPhone en iPad. Fright Fight van ontwikkelaar Appsolute Games is gratis te downloaden en laat je een van de vier personages kiezen waarmee je de ring wilt betreden. De wolf, de dood, yeti en de vampier hebben elk hun eigen bewegingen die je subtiel aan elkaar kan rijgen door meermaals achter elkaar te meppen in bepaalde richting. Vanwege het touchscreen heeft de besturing lang niet de verfijning van Super Smash Bros, maar evenwel is een potje knokken vanuit het zij-aanzicht een leuke en soms spannende bezigheid.

ICS Fright Fight upgradesFright Fight komt binnenkort met een mogelijkheid om lokaal tegen vrienden of misschien wel tegen de computer te spelen, maar voorlopig speel je het spel online. Je krijgt munten en ervaringspunten voor je prestaties in het spel en die kan je inzetten om je personage veelzijdiger te maken en om de leerprocessen daartoe te versnellen. Boosters voor meer ervaringspunten in een potje zijn de eerste keer gratis, maar daar mag je daarna voor in de buidel tasten. Het spel houdt de gevechten zelf op het oog eerlijk – maar misschien verandert dat verderop.

Fright Fight heeft niet de snelheid, de diepgang of de precisie van Super Smash Bros, maar is wel vermakelijk. De eenvoud van vrienden uitnodigen voor online potjes kan daarnaast zomaar wel eens uitgebouwd worden tot clanspelen – en dan wordt het helemaal interessant.

Downloaden: Fright Fight (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Oquonie: bizar doolhofavontuur

ICS Oquonie iPad iPhoneLiefhebbers van stijlvolle, kunstige of bijzondere spellen: op uw hoede. Oquonie heeft niet alleen een excentrieke naam. Het spel is een hommage aan enkele doolhofavonturen die eind jaren tachtig op bijvoorbeeld de Philips MSX speelbaar waren, alleen ligt nu de nadruk op puzzelen in plaats van actie. Gebleven is dat je de kamers van schuin bovenaf bekijkt en dat je navigeert van kamer naar kamer, om een paar kamers verder compleet je richtingsgevoel kwijt te zijn. Oquonie combineert het met een schitterende zwart-wit tekenstijl waarin je bovendien met verschillende personages speelt, zoals een rechtop lopende alpaca of een konijn dat letterlijk down the rabbit hole gaat. Ondertussen los je ook nog vraagstukken van andere bewoners van de kamers op en bewaar je verschillende items die later van pas kunnen komen. Dat zo nu en dan een rode schim je als enige kleur voor is in het spel, betekent vast niks onheilspellends. Ahum. Één ding is zeker: Oquonie is nie gewoon nie.

Downloaden: Oquonie (€2,69 zonder in-app aankopen, universeel, iOS 6.1+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2014, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, nintendo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.