iCulture speelt: Tony Hawk naar iOS en Republique hoofdstuk 2

De stealthgame Republique is toe aan het tweede hoofdstuk in de game voor iPhone en iPad, en Tony Hawk krijgt deze zomer een nieuw spel.

ICS Republique iPad iPhoneSkatefans opgelet: skate- en gameslegende Tony Hawk komt naar de iPhone en iPad toe deze zomer, in een volledig 3D vormgegeven game. Maar Tony Hawk Shred Session wordt geen spel zoals in de oude Tony Hawk’s Pro Skater-serie. In plaats daarvan mag je rekenen op een variant op Subway Surfers, inderdaad: het populaire highscorespelletje waarin je al geruimde tijd op wieltjes beweegt…

Tony Hawk’s Pro Skater komt als Subway Surfers naar iOS

ICS Tony Hawk Shred Session TA… Shred Session heeft als grote variatie dat je nu niet simpelweg over gevaren heen springt of er onderdoor duikt. De uitdaging zit hem nu in trucs uitvoeren en items verzamelen in allerlei speltypes.

Dat legt Tony Hawk uit in een demonstratie van de game aan TouchArcade, dat er exclusief naar mocht kijken. Het spel is op te knippen in twee onderdelen: een eindeloze modus waarin je een zo hoog mogelijke score neerzet in verschillende ‘skateparken’ en missies. In de ene verzamel je alle blobs onderweg, in een ander doe je de trucs van een andere skater na. Het lijkt alsof de game wel net iets directer kan reageren op je input. Hopelijk wordt daar nog even naar gesleuteld. De app zal gratis te downloaden zijn.

Binnenkort beschikbaar

Republique hoofdstuk 2 uitgekomen

ICS Republique iOS screenshotHet tweede hoofdstuk van het bijzondere sluipspel Republique is zonet, net voor de publicatie van deze iCulture speelt, live gegaan. Wat de game bijzonder maakt is, samengevat, de insteek dat je niet de hoofdpersoon bestuurt maar een hacker bent die de beveiligingsinstrumenten rondom de hoofdpersoon kan manipuleert. Hoofdstuk twee heet Metamorphosis en gaat verder waar het verhaal met fascistische trekjes is gebleven. Je begeleidt dus ook nu Hope, die ditmaal op zoek gaat naar de intelligente Señor Luis Octavo om haar verder te helpen in haar missie te ontsnappen aan het regime. Ontwikkelaar Camouflaj noemt het tweede deel actierijk, maar zegt ook een beroep te doen op je hersenen. In de verhaallijn moet je vooral meer te weten komen over Hope zelf. Het hoofdstuk kost 4,49 en is het tweede van de in totaal vijf delen. Je kan ook een Season Pass kopen zodat je alle hoofdstukken kan downloaden als ze beschikbaar zijn. Dat kost 13,99 euro.

Downloaden: Republique (€2,69, in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2014, 21:00
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, tony hawk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.