iCulture speelt: The Room Two voor iPhone uitgekomen, Dead Trigger 2 en Tiki Monkeys

Zombieshooter Dead Trigger 2 heeft nieuwe wapens, omgevingen en een vriendenlijst.

The Room Two iPhone en iPadWe rekenden op donderdagochtend, las je eerder deze week, maar het is nu al zover! The Room Two is vanaf vandaag niet alleen meer beschikbaar voor de iPad, maar is ook op de iPhone te spelen na een update. Je hebt minimaal een iPhone 4S nodig om je op het mysterieuze avontuur te storten. Ter gelegenheid is het spel ook niet 4,49 euro, maar te downloaden voor 2,69 euro. We schotelen je andermaal onze eerdere recensie op iPadclub voor om deze prachtgame te beschrijven. We nemen ook een grote update van Dead Trigger 2 onder handen en spelen het highscorespel Tiki Monkeys.

The Room Two nu universeel!

ICS The Room Two schatkist puzzelThe Room Two betekent de terugkeer van het puzzel-avonturenspel dat als geen andere game was opgezet voor het touchscreen. The Room laat zich goed vergelijken met games als Riven en Myst: je zoekt en puzzelt constant naar stappen die je helpen bij de volgende stap. Het grote verschil is dat je bij The Room niet rondkijkt in de grote wereld om je heen, maar juist neerkijkt op de bizarre voorwerpen die je krijgt voorgeschoteld en die je volledig moet uitpluizen. Met veegbewegingen bekijk je je voorwerp van alle kanten. Je vindt een sleuteltje hier, die past in het tandwielmechanisme daar, die slinger je aan met dat voorwerp dat je aan de onderkant uit de vorige puzzel overhield en zo ben je weer een stapje verder naar de grote puzzelkraak. Het grote verschil is dat je in deel twee ruimte hebt om tussen verschillende voorwerpen heen en weer te lopen, zodat je wat ruimdenkender moet zijn voor het ontrafelen van de raadsels.

Wat The Room Two net als zijn voorganger helpt, is een ongelooflijk innemende sfeer. Met oordopjes op is The Room een beleving. Je hoort kraakjes, dreunen als er weer eens een deel van de puzzel wordt ontgrendeld en het geluid dat je hoort als je de zoeklens opzet, was helemaal goed voor wat gevoelde spanning.

ICS The Room Two best of 2013Het mag inmiddels wel duidelijk zijn dat The Room Two op het oog en gehoor niks doet om zich te onderscheiden van zijn voorganger. Maar vreemd is het niet. Het origineel was namelijk al steengoed. De makkelijke bediening. De constante beloning van het spel als je weer één klein deel van de puzzel verder was naar de oplossing. Het subtiele hintsysteem dat tips weggeeft als het spel vindt dat je eraan toe bent. Het gevoel van overwinning als je een voorwerp hebt gekraakt – en de kinderlijke spanning die je daarna meteen ervaart als je aan een nieuw voorwerp mag beginnen. The Room Two is andermaal een prachtgame.

Downloaden: The Room Two (€2,69 zonder in-app aankopen, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iOS 5.0+)

ICS The Room Two liggend shot

Dead Trigger 2: zombieshooter uitgebreid

ICS Dead Trigger 2 ruimtepakEen prachtig ronde 500 beoordelingen in de Nederlandse App Store heeft Dead Trigger 2 nu. Er zijn dus waarschijnlijk minstens 500 monden die gevoed worden met een volgende update van het zombieschietspel dat er zo fraai uitziet. De update naar versie 0.4.0, met als grootste verbetering dat je nu je eigen spelen kan opnemen en kan delen naar andere spelers van het spel. Spelers waarvan je nu de profielinformatie kan bekijken. Dead Trigger 2 maakt het mogelijk om een vriendenlijst aan te maken, waarna je aan de hand van de informatie op hun profielpagina’s statistieken kan bekijken. Ook kan je met elkaar chatten.

ICS Dead Trigger 2 iPad iPhoneVerder zijn er nu drie nieuwe wapens die je voor veel (in-game) geld op de kop kan tikken, waaronder een stevige en loodzware Minigun. De FN2000 en Spagin doen nog geen belletje rinkelen. Er zijn negen nieuwe omgevingen toegevoegd in het spel, waaronder een landelijk gebied en een fabriek, en Infection is een nieuw speltype waar je jezelf tegenstaande mag houden. Wie meer echt geld wil investeren in Dead Trigger 2, kan uit de voeten met de autohealer die je automatisch geneest, de geldverdubbelaar en de hideout level 9. De laatste verandering is misschien wel een geniepige: vanaf nu word je beloond in de app voor je score. Niet het aantal kills…

Downloaden: Dead Trigger 2 (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

Tiki Monkeys: apenkoppen en lavaballen

ICS Tiki Monkeys iPad iPhoneIs Tiki Monkeys de volgende leuke variant in het highscore-genre? Als een kleine blonde strijder loop je zolang mogelijk van scherm naar scherm en sta je elk scherm voor een andere mini-uitdaging. Die lijkt een beetje op Fruit Ninja: met tikken en vegen haal je verschillende doelwitten neer, met een beetje geluk in één beweging. Maar het spel is wel wat bedachtzamer dan Fruit Ninja. De doelwitten verdwijnen niet direct uit beeld waardoor je ze verliest, maar ze zijn zo nu en dan wel verborgen achter lavaballen. Tik of veeg je pardoes cactussen of andere planten in plaats van de verschillende soorten apen? Minpunten. Raak je ook maar iets van lava? Af. Als je geen (gekochte) diamanten meer hebt om jezelf nog een extra kans en daarmee leven te gunnen, wordt je score uitgerekend en kan je die natuurlijk delen met Facebookvrienden. En het nog eens proberen – en nog eens – en nog… Trouwens: wat zijn die geluidseffecten Nintendo-achtig hè?

Downloaden: Tiki Monkeys (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=F9KlxiMaKYM

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2014, 18:18
Categorie Games
Onderwerpen dead trigger, iculture speelt, the room

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.