iCulture speelt: Nederlandse hersenkraker Niño, Pirates of Everseas en Road Run

Pirates of Everseas is Clash of Clans op het water voor iPhone en iPad en we spelen het leuke Nederlandse schaak-puzzelspel Niño.

ICS Everseas Pirates headerClash of Clans op het water, dat is een beetje losjes omschreven wat de nieuwe game van uitgever Glu Mobile behoort. En in tegenstelling tot zoveel spellen van de free-to-play uitgever, raakt Pirates of Everseas een gevoelige snaar. Maar we spelen ook twee nieuwe Nederlandse games. Road Run is een highscore-variant op het aloude Frogger en we spelen Niño, een hersenkraker van eigen bodem.

Road Run is oneindige Frogger

ICS Road Run header iPhone iPadFrogger ken je wel. Kan niet missen. Het spel waarin je vijf kikkers in veiligheid naar de bovenkant van het scherm moet loodsen in verschillende levels, door achtereenvolgens auto’s op een drukke weg te ontwijken en daarna getimed van boomstronk naar boomstronk te springen. De Nederlandse ontwikkelaar Ferdi Willemse nam het eerste gedeelte van Frogger en maakte er een highscorespel van, waarin je zo ver mogelijk al het verkeer ontwijkt. Je krijgt een punt per rijstrook die je oversteekt en dat aantal bepaalt dus je score. De moeilijkheidsgraad van Road Run is bijzonder op zichzelf: soms steek je zonder problemen tien stroken achter elkaar over – en het volgende moment vergis je je in de vaart van een auto en lig je eronder. Niet als kikker overigens, maar als pixelmens. Verschil moet er zijn.

Downloaden: Road Run (gratis, geen in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Niño is een leuke hersentest

ICS Nino iPad iPhoneNiño is een wolk, maar denk niet dat het gelijknamige spelletje van Nederlander Lennard Meijer zweverig is. Het spelletje weet zich aanvankelijk te ontpoppen tot een hersenkraker op schaakniveau waarbij je elke stap die je zet moet afwegen. Maar het begint kinderlijk eenvoudig. Je bekijkt het spel van bovenaf en ziet een groene tegel met het wolkje Niño. Die moet je in een beoogd aantal zetten via sprongen van drie blokjes, naar de eindstreep bovenin beeld brengen. Aanvankelijk is het enige gevaar dat je ver genoeg verwijderd bent van de twee grijze wolken, die je doodmaken als je insluit. Maar het wordt wel een stukje veelzijdiger. Er zijn windmolens die je een extra plek vooruit kunnen helpen. Fabrieken waar je uit de buurt moet blijven en donderwolken die de tegels er omheen aansteken. Geeft plantjes water. En dan zijn er nog gelukkige stelletjes die graag droog blijven op hun trouwdag – en je moet zien te redden van slecht weer. En ondertussen blijf je maar een zet of 3 tot 5 vijf hebben om een level in uit te spelen. Tricky! Het eerste stel puzzels speel je gratis. Daarna betaal je 89 cent voor het complete assortiment.

Downloaden: Niño (gratis, in-app aankoop, universeel, iOS 5.0+)

Pirates of Everseas: bouwen en veroveren

ICS Everseas Pirates iPad iPhone screenshotFrontline Commando 2 is nog steeds bezig met een opmars in de App Store, maar dat maakt Glu Mobile niet uit. De uitgever van free-to-play games heeft nu alweer Pirates of Everseas uitgebracht, een bouw- en managementspelletje waarin je een piratenrijk opzet en de wereldzeeën verovert met je vloot. De game doet dat met een visuele stijl die trekjes heeft van Japanse anime en van Europese striptekenaars. Maar ook met net even die opgewektheid in de muziek die ervoor zorgt dat je even door bouwt.

In Pirates of Everseas timmer je een dorp bij elkaar en investeer je in het belangrijkste onderdeel daarvan: je haven en vloot. We hebben het natuurlijk wel eens eerder gezien in soortgelijke managementgames. Haal schatten binnen met je eerste boten, versterk je vloot en herhaal het trucje. Ondertussen teel je op eigen land groente om de productie hoog te houden en jezelf te voeden. Het mag een bekend proces heten inmiddels in managementgames, en in Pirates of Everseas is het ook een soort extra bezigheidstherapie terwijl je vloot er op uit is om andere schepen te vernielen en natuurlijk: eilanden van andere spelers binnen te vallen. Ben je ver genoeg, dan smeed je gildes met andere spelers en trek je samen ten strijde. Pirates of Everseas herhaalt een bekende formule en heeft een leuke uitstraling. Een van de betere games van Glu de laatste tijd.

Downloaden: Pirates of Everseas (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2014, 19:00
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.