GTST Quiz voor iOS: test je kennis van Goede Tijden Slechte Tijden

In GTST Quiz voor iPhone en iPad kunnen fans van Goede Tijden Slechte Tijden hun kennis van de soap testen.

GTST Quiz headerGoede Tijden Slechte Tijden is al jaren een van de best bekeken soapseries op de Nederlandse televisie en trekt elke doordeweeks avond gemiddeld rond de 2 miljoen kijkers. RTL heeft nu een speciale GTST Quiz-app voor iPhone en iPad uitgebracht waarmee fans van de soapserie zelf hun kennis over de populaire soap kunnen testen, het kunnen opnemen tegen vrienden en kans maken op allerlei leuke prijzen.

Als je de app die in de GTST-huisstijl is uitgevoerd opent, word je meteen begroet met het welbekende openingsdeuntje van het tv-programma. Daarna kun je eenmalig een oefenpotje spelen of jezelf registreren. De vragen zijn onderverdeeld in vier categorieën. De categorieën met vragen over het dorp Meerdijk, de inwoners en verhaallijnen staan vast, maar de vierde categorie, in ons geval cliffhangers, wordt volgens RTL regelmatig vernieuwd.

GTST Quiz categorieën GTST Quiz oefenvraag

Elke ronde krijg je in de app twee keer vijf vragen voorgeschoteld die je binnen vijftien seconden moet beantwoorden. De moeilijkheidsgraad wisselt telkens. Je verdient niet alleen punten door de juiste antwoorden te geven, maar ook door sneller te zijn dan je tegenstander. Via Facebook kun je het in de app opnemen tegen je eigen vrienden, maar dat is niet verplicht. Daarvoor geef je de app eenmalig toestemming om je basisprofielinformatie van Facebook te raadplegen. Wij konden ook nog geen Facebook-vrienden vinden die het spelen. Je kunt ook kiezen voor spelersnaam of, nog spannender, voor een willekeurige tegenspeler.

In de app vind je verder een overzicht van je behaalde scores die je alleen via Facebook kunt delen, en de prijzen die je met het GTST Weekspel kunt winnen. Op het moment dat wij de app getest hebben, was het weekspel nog niet te spelen. In de app wordt het niet duidelijk gecommuniceerd, maar RTL-woordvoerder Loes Meys laat iCulture weten dat het weekspel pas vanaf vrijdag gespeeld kan worden omdat het over de afleveringen van de afgelopen week gaat. Net als de vierde vragencategorie variëren ook de prijzen per week of per maand. Je maakt onder meer kans op shoptegoed, een kijkje achter de schermen, kaarten voor festivals of je eigen figurantenrol.

GTST Quiz spelresultaat GTST Quiz score-overzicht

GTST Quiz verscheen begin deze week in de App Store en begroette de eerste avond al meer dan 35.000 spelers. Ook werden er al meer dan 200.000 spelletjes gespeeld, blijkt uit cijfers van RTL. Het is een leuke uitdagende app voor liefhebbers van de populaire soap die nog niet genoeg hebben van het dagelijkse halfuurtje op televisie. De app is goed uitgewerkt, op een aantal kleine puntjes na. Zo kun je vanuit een actief potje niet terugkeren naar het hoofdmenu, iets dat bij dit type spellen meer regel dan uitzondering is. Opvallend is ook de app er geen rekening mee houdt dat de muteknop van je iPhone is ingeschakeld. Bij ons werden het openingsdeuntje en de geluidseffecten desondanks gewoon afgespeeld. Iets om rekening mee te houden als je in de klas of een volle trein even een potje wilt spelen. RTL liet ons wel weten dat hier naar gekeken zal worden. In de tussentijd kun je de geluidseffecten via het instellingenmenu uitschakelen, al moet je je daarvoor wel eerst registreren. Er staat sowieso nog een update op de planning om kinderziektes te verhelpen.

Downloaden: GTST Quiz (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2014, 19:55
Categorieën Amusement, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.