iCulture speelt: Super Sam, Combat Monsters, Oil Rush

Deze donderdag gamesdag wordt eigenlijk door maar één game opgeëist. We behandelden Dead Trigger 2 vanochtend in een uitgebreid artikel en zijn onder de indruk van de nieuwe besturingsoptie in de schitterende uitziende zombieshooter. In de iCulture speelt nog twee games die van het scherm spatten. Oil Rush is een strategiespel op klotsend zeewater en […]

ICS header Super Sam iPhone iPad highscorespelDeze donderdag gamesdag wordt eigenlijk door maar één game opgeëist. We behandelden Dead Trigger 2 vanochtend in een uitgebreid artikel en zijn onder de indruk van de nieuwe besturingsoptie in de schitterende uitziende zombieshooter. In de iCulture speelt nog twee games die van het scherm spatten. Oil Rush is een strategiespel op klotsend zeewater en Super Sam is een erg fraai getekend highscore-spel waarin je zo ver mogelijk valt. Combat Monsters is ten slotte een spel waar je als Magic the Gathering-liefhebber vast vrolijk van kan worden.

Oil Rush: strategie op het water

ICS Oil Rush iPad iPhoneNiet helemaal tower defense, maar ook niet helemaal een traditioneel strategiespel waarin je elke missie weer een basis opbouwt. Oil Rush is iets bijzonders, er precies tussenin. Het speelt zich af in een toekomst die nog maar om twee dingen draaien: water en olie. In 15 verschillende missies die samen een campagne ‘met 10 uur aan gameplay’ maken, verdedig je een reeks booreilanden met barakken en de troepen die je daaruit kan commanderen. Zo sla je aanvallen over het water af door je eigen boten er tegen in te zetten en sla je luchtaanvallen af met afweergeschut en gevechtshelikopters. De missies hebben steeds een andere intentie. De ene keer verdedig je de eigen basis vooral de volgende keer overleef je zolang mogelijk en de volgende uitdaging win je zoveel mogelijk olie in of bevrijd je een compagnon. Dat de wateromgevingen thema’s hebben als een ondergelopen stad, de Great Canyons en onderwater gelopen jungles is niet eens het meest bijzondere. Dat is vooral de camerakeuze. Je kan de actie met allerlei indrukwekkende maar soms wat haperende 3D-beelden bekijken. Het ziet er filmisch uit, maar het spel ontbeert het overzicht van een strategiespel dat je simpel van boven bekijkt. Als je nog niet genoeg hebt van het verhaal, kan je ook nog 15 campagneloze missies spelen. Een spel met een instapdrempel. Let ook op de systeemeisen.
Downloaden: Oil Rush (€4,49, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iOS 5.0.1+)

Super Sam: prachtig highscore-spel

ICS Super Sam iPad iPhone screenshotIn het voorjaar van 2012 wilde Sam niets liever dan dood en zorgde in Bitter Sam, maar nu we anderhalf jaar later in de herfst van 2013 zitten, is Sam volledig opgebloeid in Super Sam. Opnieuw daal je zo ver mogelijk af voor een highscore en ontwijk je obstakels onderweg, maar nu doet Sam het met enkel een zorgwekkend gezicht en verlost van een touw. Je doet niets anders dan de iPhone of iPad kantelen om zo lang mogelijk obstakels te ontwijken en zoveel mogelijk munten te sparen, maar wat is Super Sam fraai! Het spel is werkelijk subliem afgewerkt, met bloemetjes die ter plekke uit obstakels als rotsblokken komen zetten. Een zwerm vlinders die als schim op de achtergrond langstrekt. Met de subtiele animaties van Sam zelf, een fraai diep kleurengebruik en portalen die ervoor zorgen dat je na de zoveel meter weer door een andere wereld afdaalt. Super Sam is een echt gratis highscore-spelletje met allerlei power-ups, maar het is even geleden dat we zo’n fraai exemplaar hebben gezien. Super, Sam!
Downloaden: Super Sam (gratis, universeel, iOS 5.0.1+)

Trailer van de Dag: Combat Monsters

ICS Combat Monsters iPad iPhoneStrategisch vechten tegen de hele wereld op zoveel mogelijk apparaten. iPhone, iPad, Android, Windows. Dat is de achterliggende gedachte van Combat Monsters, een spel dat je qua opzet goed kan vergelijken met een simpele versie van Magic the Gathering. Je speelt beurtelingse gevechten tegen de computer of andere speler. In die beurt kan je de personages op het bord bewegen of laten aanvallen. Elke beurt krijg je bovendien een hoeveelheid mana. Daarmee kan je kaarten spelen die je ter hand hebt om nieuwe personages op het bord te zetten, of om acties uit te voeren bij de personages die daar al staan. Zo is elk gevecht een strategisch steekspel waarbij beide spelers besluiten welke acties ze inzetten, of ze een beurt opofferen om nieuwe eenheden neer te zetten en welke tegenstander nu wordt aangevallen. De compacte borden bestaan maar uit een paar vakjes en daardoor is de actie altijd nabij: je zit eigenlijk te dicht op je tegenstander om even een ronde helemaal tot sterkte en rust te komen bijvoorbeeld. Je kan je vraagtekens zetten over de uiterlijk van het spel, de rommelige menu’s en de verhoudingen van sommige monsters ten opzichte van elkaar, maar het spelletje zelf is leuk. Toch het belangrijkste.
Downloaden: Combat Monsters (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2013, 19:00
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, monsters

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.