iOS game-update: Connectrode van Draw Something-werknemer, Bitter Sam en koopjes

Draw Something-ontwikkelaar Shay Pierce zag de overname door de Farmville-oprichter Zynga niet zitten en haakte af van de grote miljoenendeal en een nieuw contract. De reden was zijn kleine en goed puzzelspel Connectrode.

GU DI Bitter Sam header iPhone iPod touchVorige week werd bekend dat de steenrijke Farmville-ontwikkelaar Zynga Draw Something-ontwikkelaar OMGPOP had overgekocht voor een torenhoog bedrag van 210 miljoen dollar. Iedereen van de ontwikkelaar tekende voor het nieuwe contract van Zynga, viel er te lezen in de berichten. Maar dat klopte niet. Op Gamasutra vertelt ontwikkelaar Shay Pierce (foto) zijn verhaal waarom hij als enige van het team niet voor de grote uitgever heeft gekozen. Pierce had namelijk zelf een app op zijn naam staan: Connectrode. Om te voorkomen dat het in Zynga’s handen viel, weigerde hij het nieuwe contract. We bespreken zijn spelletje vandaag in de iOS game-update, samen met een andere opmerkelijke game.

Connectrode versus dagelijks brood

GU DI Shay Pierce maker ConnectrodeOnbekend, onbemind, maar wel zijn kindje waar hij en zijn vrouw helemaal gek op zijn. Dat betekent Connectrode voor de ontwikkelaar Shay Pierce. Een ontwikkelaar die naar eigen zeggen staat voor creativiteit en de speelervaring voor de speler. En die visie botst in zijn ogen nogal met die van de Farmville-ontwikkelaar die zijn werkgever heeft overgenomen. Zynga is volgens Pierce een ‘kwaadwillend bedrijf dat de speler enkel als melkkoe ziet’, iets waar wij ons wel in kunnen vinden als we Dream Heights bekijken, een één-op-één kloon van het megapopulaire Tiny Tower dat door twee ontwikkelaars op een zolderkamer werd gemaakt. Pierce legde de mooie contractaanbieding van Zynga naast zich neer om te voorkomen, dat dát bedrijf de rechten over Connectrode zou kunnen krijgen. Dat wilde Pierce zijn creatie niet aandoen – en aldus trok hij zijn eigen pad. En bespreken wij nu het spelletje waar deze Draw Something-werknemer voor koos. En… dat hadden we veel eerder moeten doen.

GU DI Connectrode iPhone iPod touchConnectrode is een pakkend klein puzzelspelletje waarin je gelijkgekleurde computerchips op een speelveld aan elkaar moet koppelen door er connectors tussen te zetten. De grap is dat je maar een beperkte ruimte hebt om die connectors te plaatsen omdat het veld al volstaat met verschillende kleuren chips. Omdat je connectors niet door andere connectors of chips heen kan slepen, moet je zorgen dat je paden maakt tussen de chips en connectors in. Er komen geen chips bij: je klaart een level als je alle chips wegspeelt. Als je geen chip van een kleur meer op het veld laat, krijg je meer punten en zo kan je op vier verschillende moeilijkheidsniveau’s (lees: met steeds vollere velden) highscores neerzetten. Connectrode is leuk om te doen, hypnotiseert je nog nèt niet met zijn relaxte deuntje en er gaat een behoorlijk verslavende werking vanuit. We snappen waarom Pierce op zijn principe stond. En meer mensen met ons: Connectrode loopt opeens aardig in de App Store en wordt enthousiast ontvangen door de nieuwe kopers.
Downloaden: Connectrode (€0,79)

Trailer van de Dag: Bitter Sam

GU DI Bitter Sam iPhone iPod touchNu eens geen klein vertederend monstertje met grote uitpuilende ogen en een rondgaande tong. Sam is niet vrolijk. Au contraire. Sam ziet het allemaal niet meer zitten en het enige wat hij wil doen is zichzelf ophangen. Dus wat dacht Apple? ‘Die game lichten we uit in de Amerikaanse Store!’ Zo is het spel van de zelfmoordgrage daar opeens een klein hitje aan het worden – en het duurt niet eens zo gek lang om te zien waarom dan toch. Bitter Sam is ondanks het wat, ja, bittere, thema een pakkend highscore-spelletje. Met kantelbewegingen van de iPhone hang je Sam aan zijn touw steeds verder en verder naar beneden. Je pakt diamanten voor bonuspunten en probeert steeds benauwder opgestelde constructies van planken en tandwielen te omzeilen met je touw. Power-ups als varkens en zware gewichten maken je overlevingsdrang nog een tikkeltje zwaarder. Raak je in de knoop en kan je niet meer verder, dan is je jacht naar de hoogste score voorbij. En verschijnt er alsnog een genoegzame grijns op de smoel van Sam. Wat een opzienbarend spelletje. Zal het ook in Nederland en België een hit kunnen worden? Niet dat het Sam een moer zal schelen…
Downloaden: Bitter Sam (€0,79)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De koopjeshoek

Als elke dag in de iOS game-update zetten we ook vandaag weer de leukste tijdelijke gamesaanbiedingen voor de iPhone en iPod touch op een rij. Lunar Racer is een tip.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.