Gratis muziekstreamapp Musx combineert YouTube met Soundcloud

Musx is een leuke iPhone-app om muziek vanaf YouTube en SoundCloud mee in één playlist te zetten. De app kreeg net een update.

Musx Now Playing muziek streamen gratisMusx, de applicatie waarmee je gratis muziek vindt en streamt die van YouTube afkomstig is, is voorzien van een eerste grote update. Bij de lancering waren we al erg te spreken over de muziekstreamdienst. Je maakt eenvoudig afspeellijsten aan en YouTube heeft op sommige vlakken meer muziekaanbod dan betaalde abonnementsdiensten, vooral op het gebied van remixes. Op dat vlak is nu de volgende stap gemaakt: vanaf Musx 1.3 kan je ook muziek uit SoundCloud zoeken, delen en toevoegen.

Musx zoeken in YouTube en SoundCloudDe integratie met SoundCloud blijft op de achtergrond in de app. Je wordt er alleen mee geconfronteerd als je zoekt naar een liedje. Musx laat nu eerst drie resultaten van YouTube zien en daaronder drie stuks van SoundCloud. Ze passen zo precies op een 4 inch-pagina, maar je moet wel doordrukken als je meer resultaten wilt zien per dienst. Na de update weet Musx ook de weg naar de iTunes Store te vinden. Als een nummer op iTunes staat, word je met een knop rechtsboven in het beeld van het nummer doorverwezen naar Apple’s muziekwinkel. Let er wel op dat je daarbij vaak het originele nummer te zien krijgt en wellicht niet de remix die je op dat moment luistert.

Musx biedt verder naast een Twitter- nu ook een Facebook-koppeling, zodat je muziek daar ook naar kan delen. Je kan gedeelde nummers meteen doorzetten in Musx, Twitter en Facebook tegelijk. Ook staat de app het nu toe om webadressen en bijvoorbeeld links naar ticketsites toe te voegen in je bericht.

Downloaden: Musx (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2014, 18:00
Categorie Muziek
Onderwerp muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.