iCulture speelt: Meltdown, Striker Soccer 2 en Sorcery 2

Van één ding kunnen we zeker zijn: we worden elke donderdag weer verrast door de hoeveelheid leuke nieuwe games. We wisten dat platformgame Rayman Fiesta Run eraan kwam en ook Star Wars: Tiny Death Star verwachtten we op deze dag. Maar ook Sid Meier’s Ace Patrol: Pacific Skies laat zich zien – en Lego Lord […]
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ICS header Meltdown iOSVan één ding kunnen we zeker zijn: we worden elke donderdag weer verrast door de hoeveelheid leuke nieuwe games. We wisten dat platformgame Rayman Fiesta Run eraan kwam en ook Star Wars: Tiny Death Star verwachtten we op deze dag. Maar ook Sid Meier’s Ace Patrol: Pacific Skies laat zich zien – en Lego Lord of the Rings. Een leuk arsenaal en daar voegen we in de iCulture speelt nog graag twee erg goede games en één wat mindere aan toe.

Nog een gratis footie: Striker Soccer 2

ICS Striker Soccer 2 iPad iPhoneFIFA 14 of First Touch Soccer? Uit die twee had je de afgelopen maanden al de keuze als je gratis een balletje wilde trappen op de iPhone en iPad. En nu is er een derde keuze bij. Striker Soccer 2 van uitgever Chillingo ziet er wat cartoonesker uit… en speelt ook een heel stuk kinderlijker dan de andere games. We zien een groene grasmat, zien genoeg spelers op het veld en lezen rechts onderin beeld een pass- en schietknop, maar de voetbalervaring laat te wensen over. Elke voorzet die we geven en elke keer dat we ook maar in de buurt van het doel komen, scoren we. Het spelletje zelf is verrassend simplistisch neergezet en laat zich pas uitbouwen met boostkaarten die je koopt voor een sprint, een extra krachtig schot en meer. Verder zit er een restrictie op het aantal volledige potjes dat je mag voetballen voordat je beknot wordt tot de carrièrestand van de app. Het is leuk dat er 300 teams zijn (met nepnamen), 16 competities en allerlei spelstanden. En ook de visuele stijl heeft wel wat. Alleen de gameplay zelf verveelt zo stierlijk snel en dat is toch wel een factor van belang…
Downloaden: Striker Soccer 2 (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Sorcery 2: tekstspektakel

ICS Sorcery 2 iPad iPhoneHet is nog maar een half jaar geleden dat we diep onder de indruk waren van Sorcery, een tekstavontuur met behoorlijke keuzevrijheid en een intrigerend, subtiel opbouwend verhaal. En een leuk vechtmechanisme, waarin je via de balans op een metertje bepaalt hoeveel je aanvalt of verdedigt die beurt. Dat heeft de opvolger ook allemaal. Maar om het spel af te doen als meer van hetzelfde, is een beetje kort door de bocht. Het verhaal en de setting wijken namelijk behoorlijk af. Het speelt zich af in de stad Kharé, waar je meer keuzevrijheid hebt dan in de bospaden die je in mei dit jaar nog bewandelde. Bovendien bepaal je of je met een mannelijke of vrouwelijke hoofdpersoon speelt en heb je uiteindelijk maar liefst 48 spreuken tot je beschikking, die soms zo krachtig kunnen zijn dat ze het verhaal beïnvloeden. De stad herbergt meer dan dertig monsters en maar liefst de dubbele hoeveelheid inhoud van het vorige deel! Sorcery 2 heeft een gokspel, bestaat uit meer dan 300.000 woorden en biedt maar liefst 10.000 keuzes. Hoe het verhaal zich ontwikkelt, zal voor iedereen anders zijn met zulke ongelofelijke cijfers. Maar dat Sorcery 2 weer uiterst knap in elkaar zit, staat als een paal boven water.
Downloaden: Sorcery 2 (€4,49, universeel, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Meltdown

ICS Meltdown iPad iPhoneNiet meteen de andere kant op kijken. Meltdown is niét het doorsnee schietspelletje dat je van schuin bovenaf bekijkt. Dit actiespel van uitgever Bulkypix heeft zowaar wat diepgang. Je bestuurt een blauwe Rambo op drie manieren. Met een tikbesturing, met de aankomende MFI-controllers voor de iPhone (!) of met onze huidige favoriet. Daarin heb je links een stick om mee te lopen en rechts twee knoppen. Met de een schiet je, met de ander rol je weg of steek je een tegenstander van dichtbij. De grootste bijzonderheid zie je niet terug in de knoppen. Als je onze spierbundel tegen een muurtje aan drukt, schuilt hij daar vanzelf achter. In de eerste twee levels laat Meltdown al zien dat je zo’n beetje alle tactieken nodig hebt. Er zijn kanonnen waarvoor je getimed moet schuilen, explosieve robots die je op afstand moet houden en weer andere robots kan je ook dichtbij aanpakken. Afwisselen is belangrijk, want je munitie is niet eindeloos. Aanvankelijk dachten we dat het puur een truc was om in-app aankopen van je af te troggelen, maar inmiddels zien we het als spelelement: het verhoogt de spanning aanzienlijk. Het tofste aan Meltdown hebben we nog niet genoemd. Het spel genereert zijn levels willekeurig en je kan ze niet alleen in je uppie spelen, maar ook online met drie anderen. Op Android, iPhone, iPad: maakt niet uit. Gaaf.
Downloaden: Meltdown (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2014, 17:35
Categorie Games
Onderwerpen gamecontroller, iculture speelt, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.