iCulture speelt Game Trivia, Bubble Star Saga en Bardbarian

In het nieuwe iPhone-quizspel Game Trivia test je gamekennis en Bubble Star Saga is een spel met bubbels schieten zonder in-app aankopen.

ICS Bubble Star Saga iPhone iPadEen variant op bubbels schieten die er leuk en verzorgd uitziet, vlot speelt en geen in-app aankopen heeft? Die vind je vandaag gewoon in de iCulture speelt, in de gedaante van Bubble Star Saga. Ik test ook mijn gamekennis met Game Trivia en rock- en hak een eind in het rondte in Bardbarian, een actiespelletje dat leuker is dan het eruit ziet.

Game Trivia: test je gamekennis

ICS Game Trivia iPhone games radenIk geef niet graag toe aan de vele quizspelletjes die er in de App Store staan. Als je er eenmaal aan zo’n voetballogoquiz begint en een opgave even niet weet, maalt die de hele avond door je hoofd en laat de app je niet meer met rust. Maar voor de nieuwe app Game Trivia van SparkleNet ga ik wel overstag. Deze quiz schotelt steeds een simplistische afbeelding die leidt naar een game – en die moet jij natuurlijk raden met de letters onderin beeld. Game Trivia bestaat uit zeven categorieën: retro games, actie-avontuur (veel films hier wel), RPG, puzzel en strategie, sportgames, partygames en bordspellen. Elke heeft 25 opgaves en levert 25 munten op bij een goed antwoord. Die kan je bij andere opgaven natuurlijk weer uitgeven aan een letter krijgen, letters weggooien of zelfs een woord overslaan. Gut, hoe heet opgave 5 van de retrogames ook weer? Kan. Er. Niet. Bij!

Downloaden: Game Trivia (gratis, met in-app aankopen, iPhone, iOS 7.0+)

Bardbarian: kwaad bestrijden met een gitaar

ICS Bardbarian iPad iPhoneAls je denkt: “Goh, dat Bardbarian ziet er saai en standaard uit op de screenshots!” Dan moet je weten: dat dachten wij ook. Maar Bardbarian heeft meer te bieden dan Flash-spelletjes van tien jaar geleden en verrast met een soepele, originele gameplay. In het spel verzamel je mannekes die achter je aan hollen en meevechten terwijl je als een dolle door de dorpse omgevingen holt. Met kaarten voor power-ups en krachten maak je ze sterker en staat je eigen groepje dappere soldaten er sterker voor tegen de indringers van je dorp… die soms zo groot zijn als vuurspuwende draken. Het vechten, verzamelen en investeren om beter te vechten heeft een verslavende werking en als je eenmaal verder bent dan je eigen gitaarbijl waarmee je nog intensief moet rondrockenhakken, komt Bardbarian van de grond.

Downloaden: Bardbarian

(€0,89 met in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Bubble Star Saga: poppoppoppoppop

ICS Bubble Star Saga iPad iPhoneUitgever Ezjoy heeft een heldere bedrijfsvisie: verzorgde casual games uitbrengen die qua gevoel dicht tegen de spelletjes van King.com aanschurken. De ontwikkelaar van Candy Crush Saga zal nu wel even extra verbaasd kijken: ditmaal kopieert Ezjoy ook gewoon lekker de naam ‘Saga’ in de titel. Bubble Star Saga is dus een beetje dubieus, maar hee, King.com heeft het bubbelschietgenre ook niet zelf uitgevonden, dus waarom nu een punt maken? Bubble Star Saga is een lekker vlotte variant op het bekende principe van gekleurde bubbels omhoog schieten die bubbels met dezelfde kleur laten verdwijnen bij aanraking. De bubbels zetten lekker door naar beneden en dat geeft dit spel enige snelheid. De rest van het concept mag bekend zijn: je tijdelijke levens kunnen opgaan als je uitdagingen niet haalt en je vordert op een landkaart die je van boven bekijkt – wat natuurlijk een stuk makkelijker is als je steeds beschikt over power-ups. Maarrr: die koop je hier niet met in-app aankopen. Dát maakt dit spelletje vooral interessant.

Downloaden: Bubble Star Saga (gratis zonder in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2014, 20:10
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.