Presentics: simpele presentatie maken op iPad

Presentics is een oersimpele presentatiemaker waarmee je diavoorstellingen via een vaste huisstijl maakt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Presentics diavoorstellingPresentics belooft een simpeler en minimalistisch alternatief op alle bestaande presentatie-apps in de App Store. In de app-omschrijving stelt de ontwikkelaar dat je binnen een paar minuten een stijlvolle presentatie in elkaar hebt gezet, die je vervolgens via een HDMI-kabel voor je iPad of AirPlay op een groter scherm kunt tonen. Het resultaat mag er wezen, maar beperkt de vrij simpele interface je niet bij het maken van je dia’s?

Een presentatie in Presentics bestaat uit lijst met balken, met op ieder de ruimte voor een titel, tekst en afbeeldingen. Door alles op de juiste plek te zetten genereert de app automatisch een dia voor je, die je met een previewicoon gelijk kunt bekijken. Vanuit deze voorvertoning heb je als laatste de optie om de positie van de tekst te veranderen.

Beperkt

Een afbeelding wordt altijd als achtergrond voor de ingevoerde tekst op een dia getoond. Het is hierdoor niet mogelijk om hem bijvoorbeeld naast een bepaalde alinea op een dia te zetten. Hiermee zet Presentics alles op alles om je diavoorstelling aan de gewilde huisstijl te laten voldoen. Blokken achter ingevoerde tekst maken de achtergrondfoto automatisch onscherp zodat tekst leesbaar is. Ingevoerde tekst wordt cursief, dikgedrukt en onderstreept met de bekende knoppen, maar een optie voor bijvoorbeeld het maken van lijsten ontbreekt.

De huisstijl van Presentics oogt een stuk strakker dan veel van de andere standaard presentatiestijlen van alternatieve apps, maar je moet er op rekenen hier nooit van af te mogen wijken. Dat lijkt geen probleem als je een app zoekt voor een snelle diavoorstelling, maar iedereen die liever een uitgebreide presentatie in elkaar zet kan beter naar apps zoals Keynote grijpen.

Presentics edit mode

Hooguit twee presentaties

Presentics staat gratis in de App Store en bevat geen advertenties. De ontwikkelaar hoopt geld te verdienen door de volledige versie via een in-app aankoop voor €8,99 te verkopen, maar de ‘demo’ voelt al vrij uitgebreid. Het enige dat mist is de mogelijkheid om presentaties in een speciale cloudmap op te slaan. Daarnaast kan de gratis versie van Presentics hoogstens twee presentaties tegelijkertijd bewaren.

Downloaden: Presentics (gratis, in-app aankoop, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2014, 12:56
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.