iCulture speelt: Doodle Kingdom, Trip Trap en In Fear I Trust

Trip Trap is een muizenspel op iPhone en iPad, Doodle Kingdom de leuke opvolger van Doodle God en we gaan verder waar The Room gebleven was.

ICS Doodle Kingdom iPhoneVorig jaar was eigenlijk één grote tour de force als het aankwam op nieuwe games voor de iPhone en iPad. Er kwam eigenlijk geen eind aan de reeks goede games en bijbehorende kostenposten om ervan te genieten. Vandaag is de dag waarop het aanbod een beetje stagneert. Er is géén grote, gevestigde naam uitgekomen vandaag. Geen Grand Theft Auto, geen nieuwe Sonic en geen nieuwe Real Racing. Maar wel drie erg leuke games. En die worden in deze iCulture speelt natuurlijk haarfijn uitgelicht en op rij gezet: Doodle Kingdom, Trip Trap en In Fear I Trust.

Doodle Kingdom is opvolger Doodle God

ICS Doodle Kingdom iPhone elementenEerst creëerde JoyBits Doodle God. Toen was er Doodle Devil en nu is er Doodle Kingdom. Je puzzelt opnieuw uit welke elementen je in het spel met elkaar kan verbinden. Wat gebeurt er als je lava en water bij elkaar gooit? En donder en vliegend eiland samen, is dat wat? De twist ten opzichte van de voorgangers is dat je hier met magische krachten te maken hebt. Dat maakt het wat onvoorspelbaarder welke elementen bij elkaar horen, en andermaal bewijst het zich als een leuk concept om lekker bezig te blijven terwijl semi-klassieke muziek op de achtergrond klinkt. Kom je er even niet uit, dan koop je hints van diamanten die je spaart door dagelijks te spelen of lekker uit te vinden.

De doffe Engelse stem en springerige Twitter- en Facebookknop zijn wat irritant, maar de quote bij ontdekkingen is wel weer leuk. Het nieuwe vechtelement is een spelletje van timing en iets totaal anders dan het basisspel. Het voegt niet heel veel toe aan de lol van het spel, maar het maakt de derde Doodle God wel uitgebreider en geeft een extra reden om te spelen. Leuk toch, dit.

Downloaden: Doodle Kingdom (€1,79 met in-app aankopen, iPhone, iOS 4.3+)

Na The Room komt: In Fear I Trust

ICS In Fear I Trust puzzelsJe hebt The Room en The Room Two voor iPad uitgespeeld? Misschien wordt het tijd voor de volgende stap. Voorheen moest ik dan even flink graven welke game geschikt voor je is. Nu hoeft dat niet meer. Het gloednieuwe In Fear I Trust voelt als de perfecte vervolgstap op de bekroonde mysterieuze puzzelspellen. Je bedient het spel als een shooter door te lopen met de linker stick en te kijken met de rechter. Maar het is geen schietspel. In plaats daarvan speur je naar puzzels, hints en naar je eigen verleden. In eerste instantie heb je nog niet alles op een rij, maar flashbacks helpen je aan het verhaal dat veel te maken lijkt te hebben met je eigen verleden in een merkwaardige gevangenis.

ICS In Fear I Trust iPhone iPad grootPuzzels laten zich niet zomaar oplossen. Je bent altijd bezig met om je heen kijken en lopen naar aanwijzingen. Cijfers op papiertjes die een code weggeven, informatieborden waar kleuren op staan die wel eens overeen kunnen komen met het aansluiten van bedrading… niveau The Room. Minder sfeervol door het ontbreken van heerlijke geluidseffecten en het wat grijze kleurenpalet, maar evenwel een spel waar je even lekker voor wilt zitten en dat je zeker zonder rumoer om je heen moet spelen.

Downloaden: In Fear I Trust (€2,69 zonder in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Trip Trap: muis en kaas

ICS TripTrap iPhone iPadEen muis in de hoofdrol een garantie voor succes noemen gaat wat ver, maar lijntjes-trek-spel Spy Mouse liet in ieder geval zien dat je er wel mee kan scoren. Trip Trap voert opnieuw een muis in de hoofdrol en ook qua kleurgebruik doet het spel denken aan Spy Mouse. Wat je doet: kaas veroveren, vanzelfsprekend. Maar hoe je het doet is wel geinig. Standaard loop je namelijk oneindig om houten planken heen, totdat je springt met de enige knop in het spel. Je vliegt dan automatisch naar de volgende plank en loopt daar omheen. Zo snuffel je een weg naar de kaas, maar ontwijk je ook stekels onderweg, duw je verpakte kaas naar beneden en loop je over pijlen die je van richting veranderen. Je begint automatisch met lopen in een level en zeker als je zo’n puzzel voor het eerst speelt, bedenk je ter plekke hoe je het level oplost. Trip Trap begint allemachtig simpel, maar wordt al snel pittiger – tot aan dezelfde mix van timing en puzzelinzicht als Cut the Rope. Kek spel!

Downloaden: TripTrap (€0,89 zonder in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2014, 19:30
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.