iCulture speelt: Deemo, Nederlandse Small Bang Theory en Don’t Shoot Yourself!

Don't Shoot Yourself voor iPhone is een geinig spelletje voor fans van Tilt to Live. Goede voorbereiding voor Tilt to Live 2 op iPhone en iPad.

ICS Don't Shoot Yourself header iOSHet voelt bijna als een insignificante dag op gamesgebied op de iPhone en iPad. Morgen wordt de dag van de grote klappers: dan komen onder andere EPOCH 2, Tilt To Live 2 en het The Legend of Zelda-achtige Oceanhorn uit. Toch hebben we ook vandaag wat aardige games boven water getoverd. Waaronder een spelletje dat je nog even een avond warm kan draaien voor Tilt To Live 2. In het abstracte Don’t Shoot Yourself ontwijk je 100 kogels die je zelf afschiet!

Deemo: muziekspel en verhaal

ICS Deemo muziekspel getimed tappenJe kan Japanse gamemakers verwijten dat ze niet goed zijn in menu’s en in de presentatie van games, maar creativiteit kan je ze af en toe niet ontzeggen. Neem het nieuwe muziekspel Deemo voor iPhone en iPad. Het muziekgedeelte lijkt direct op dat van Tap Tap Revolution en al die andere muziekgames waarin je noten naar een lijn ziet bewegen en getimed op het scherm drukt. Maar daarmee is het hele spel nog niet omschreven. Deemo is voor de andere helft namelijk een verhaal. Dat begint met de piano van een meisje. Een piano waarop een gigantische geheugenboom groeit elke keer als er op de piano wordt gespeeld. Natuurlijk neem je dat gedeelte voor je eigen rekening. Deemo heeft 28 liedjes in verschillende genres en telt 84 varianten in muziek erop. Het afwerken van die liedjes levert nieuwe geheugen op en daarin graaf je en ga je op zoek naar hints die je verder kunnen helpen en je weer nieuwe muziek geven. Zo duidelijk als het nu lijkt; zo bloemrijk en misschien wel onduidelijk wordt het in de app gebracht. Maar dat maakt Deemo in ieder geval bijzonder.
Downloaden: Deemo (€1,79, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=VM9IqwjxJgk

Small Bang Theory: deeltjesversnellerspel

ICS Small Bang Theory iPhoneHet hieronder genoemde Don’t Shoot Yourself is niet de enige game met een simpele uitstraling vandaag. Het Nederlandse Small Bang Theory kan er ook wat van. Je bestuurt een wit Pac-Man-achtig happertje dat groene en blauwe rondjes oppikt op jacht naar een highscore, die pas eindigt als je in aanraking komt met vuur. Tot zover klinkt het generiek, maar Small Bang Theory heeft een thema dat alles meteen verklaart en zelfs leuk maakt. Je speelt namelijk in een deeltjesversneller! Alles verklaard. Speciale blauwe power-ups zorgen voor een magneetfunctie, rode leveren een tijdelijk schild op en groen vertraagt de snelheid wat. Die wil je echt wel pakken zo af en toe, want hoe strak de besturing ook is: als Small Bang Theory op snelheid is, is het zo simpel nog niet. Het spelletje van SassyBot bewijst zich zo als een geinig tussendoortje.
Downloaden: Small Bang Theory (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Trailer van de Dag: Don’t Shoot Yourself!

ICS Don't Shoot Yourself iPad iPhoneIn de meeste games zijn de vijanden je grootste vijand. Soms is het de besturing en heel soms, ben je het zelf. In Don’t Shoot Yourself creëer je zelf het gevaar. In elk van de vijftig levels schiet je 100 kogels af. 100 Kogels die stuiteren tegen de randen van de levels en zo pardoes op je zelf af kunnen komen. Als je ze alle 100 hebt gelanceerd zónder zelf geraakt te worden door een van de kogels, lanceer je de laatste überkogel die alle randen uit het level verwijdert. Dat is het teken dat je het level hebt gehaald. Een simpel concept dat precies zo wordt uitgelegd in de trailer van het spel. Het is ook een concept dat als vrijbrief dient voor grote uitdaging waarin je de eigen munitie op de pixel nauwkeurig ontwijkt. Zweethanden gegarandeerd, maar het uiterlijk van de game ‘geïnspireerd door Damien Hirst’ houdt het hoofd juist prettig koel. De vijftig levels hebben subtiele gekleurde patronen op de achtergrond waardoor de uitdagingen goed van elkaar te onderscheiden zijn. Nadien kan je aan de slag met de Infinite Mode waarin levels willekeurig op je af komen en kan je je talent tonen via video’s op Twitter, Facebook, YouTube of verstuurd via e-mail.
Downloaden: Don’t Shoot Yourself! (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2013, 19:33
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.