iCulture speelt: 3D Boat Parking Simulator, Dr. Newton en nieuwe Doodle Jump

December 2013 is er gewoon weer een nieuwe Doodle Jump voor iPhone en iPad uitgekomen, al herkennen we hem wel meteen.

ICS Doodle Jump Christmas Special Free headerEen oude bekende is weer helemaal terug in de App Store… met een game die we wel eens eerder hebben gezien. Doodle Jump Christmas Special Free verraadt al wat je van het spel mag verwachten, en we vinden het nog logisch ook, dat ontwikkelaar Lima Sky hem nu nog uitbrengt. Verder parkeren we – wel lekker zomers – bootjes in 3D Boat Parking Simulator en prikkelen we onze hersenen (een beetje) met Dr. Newton. Welkom bij de iCulture speelt!

3D Boat Parking Simulator

ICS 3D Boat Parking Simulator iPadParkeerspelletjes zijn allang niet meer op één hand te tellen, maar een game waarin we boten parkeren in het water? Die zagen we nog niet eerder. In ieder geval niet met de beeldkwaliteit van 3D Boat Parking Simulator, dat er niet al te simpel en lekker zomers uitziet. Zeker op de screenshots in de App Store, want eenmaal in het spel valt vooral het ontbreken van het motor- en watergeluid op ten opzichte van de vrij luide menuknoppen. Ook de aanpak van het spel schopt de kwaliteitsbeleving uit het spel, want je per drie van de vier levelsets in de applicatie zijn in-app aankopen van… 4,49 euro per stuk! En dan prijkt er ook nog reclame in elk scherm. Oef. Qua spel zelf kan 3D Boat Parking Simulator echter wel eens de goede snaar raken. Je staat aan het roer van een speedboat, een zeilboot, luxe yacht of een catamaran. Je stuurt daadwerkelijk met een roer en geeft de snelheid aan met een pook rechts. Elk type boot heeft echt zijn eigen karakteristiek en dat maakt de uitdagingen, waarbij je drie sterren kan halen voor tijd en netheid. Raak je iets? Af! Herkenbaar en leuk voor recreatievaarders. Doet de game toch wat goed.
Downloaden: 3D Boat Parking Simulator (gratis, met in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

ICS 3D Boat Parking Simulator iPhone groot

Dr. Newton: Candy Crush + Brain Training

ICD Dr. Newton Great Brain Adventure iPhoneEven goed kijken in de succeskeukens, wat knippen en plakken en je krijgt een nieuw concept met hitpotentie. Ontwikkelaar Brainbow deed het voor Dr. Newton: The Great Brain Adventure. Dat spel is een optelsom van allerlei games die na Nintendo’s gigahit Brain Training volgden en Candy Crush Saga. Al zie je, eerlijk is eerlijk, de laatste vooral terug in de levelopbouw waarin je op een kaart naar boven werkt. Een level in Dr. Newton is een kleine hersenpuzzel waarin je aan een bepaalde score moet voldoen om het te halen en verder te komen. Het gaat om wel hele simpele opdrachten, waarvan we ons afvragen of ze daadwerkelijk de hersenen pijnigen of zelfs prikkelen. Ze heb je levels met een paar cijfers in bubbels in beeld en tik je ze van de kleinste naar de grootste waarde aan. Er zijn blokkentorens waar je cijfers die er niet bij horen moet uit schuiven en bij weer andere maak je Tetris-blokken na door andere blokjes uit het veld weg te hakken. Ondertussen zie je, jaja, tot welk percentage van de wereldbevolking hoort qua intelligentie en worden je breinkwaliteiten gevisualiseerd in een schema. Tel erbij op dat het spel verderop zinspeelt op moeilijke opdrachten zodat je een beroep wil doen in-app aankopen en het is wel duidelijk dat Dr. Newton niet de eerlijkste hersentrainer is. Maargoed, Candy Crush is ook niet de eerlijkste match 3-game en moet je eens kijken waar die is geëindigd.
Downloaden: Dr. Newton: The Great Brain Adventure (gratis, met in-app aankopen, iOS 5.1+)

https://www.youtube.com/watch?v=ZZqHYrhmOMc

Trailer van de Dag: Doodle Jump Christmas Special Free

ICS Doodle Jump Christmas Special Free iPhone screenshotHyves mag dan een definitieve afscheidstournee op de iPhone en iPad zijn begonnen, niet alle verslavingen-die-ooit-waren gooien de handdoek in de ring. App Store-oudgediende Doodle Jump gooit er zelfs nog maar een nieuwe versie uit! We introduceren: Doodle Jump Christmas Free. Een spel waar niks aan valt te introduceren. Er was immers al een Doodle Jump Christmas Special en die leek was twee druppels water op de normale Doodle Jump op iPhone. De nieuwste telg in de familie is precies hetzelfde als het vorige kerstdeel, maar dan nu met een reclamebericht steevast onderin beeld. Heb je helemaal niet zoveel last van onderin beeld vanaf de iPhone 5-schermgrootte, zeker niet als je het spelletje voor het laatst op een kleiner iPhone-scherm speelde. Ja, het beeld vertraagt wel wat als er een nieuwe reclame moet worden ingeladen, dat wel. Maar voor de rest weet je wat je aan Doodle Jump hebt en we begrijpen de nieuwe uitgave ook volkomen. Het duurt maar enkele seconden voordat je weer inziet waarom Doodle Jump dé eerste grote verslaving op de iPhone was. Het is zó simpel. Kantelen, springen, tikken om gevaren te schieten, kantelen, springen, kantelen, tikken, kantelen, springen… shit. Niet alweer.
Downloaden: Doodle Jump Christmas Special Free (gratis, met in-app aankopen, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 december 2013, 19:03
Categorie Games
Onderwerpen doodle jump, iculture speelt, newton

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.