iCulture-app 1.2: minder opslagruimte, verbeterde weergave

iCulture 1.2 is beschikbaar: de officiële app van iPhoneclub heeft een rustiger uiterlijk gekregen en neemt minder geheugen in beslag. Ook worden gelezen artikelen weer vertrouwd in grijs weergegeven.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iculture appDe iCulture-app heeft de eerste grote update gekregen, waarbij de app op diverse punten is verbeterd. We kregen bij de eerste versie van de app veel bruikbare feedback (dank daarvoor!), waaruit we een selectie hebben gemaakt. Er zijn drie grote verbeterpunten, die we in dit artikel nader zullen bespreken. In de eerste plaats de hoeveelheid geheugenruimte die de app innam om het nieuws ook volledig offline te kunnen lezen. Door een niet-optimaal cachingmechanisme kon versie 1.0 van de app behoorlijk groeien. Dit hebben we opgelost door de caching sterk te verbeteren en jullie zelf meer te laten bepalen wanneer en hoe welke gegevens moeten worden bewaard. De gegevensopslag is daardoor enorm teruggedrongen. De app zou daardoor ook weer veel sneller moeten werken.

Een tweede punt is dat veel mensen gehecht bleken aan de weergave van gelezen/ongelezen artikelen in de oude iPc-app. Op veler verzoek worden gelezen artikelen nu weer als vanouds in lichtgrijs weergegeven. De derde grote verbetering is te vinden in de artikellijst: die is deels opnieuw ontworpen en heeft een veel rustiger weergave gekregen, met minder details. In de app-instellingen kun je nu ook aangeven hoeveel detail je wilt zien (bijvoorbeeld wel/niet auteursnaam en tijdstip).

Er zitten nog meer verbeteringen in iCulture 1.2, zoals een mogelijkheid om naar links en rechts te swipen voor het volgende/vorige artikel. In meerdere views is Pull to Refresh toegevoegd, zodat je indien nodig de content kunt vernieuwen. Gebruikers met iOS 6 of hoger kunnen nu de eigen iOS-methode voor delen naar Facebook gebruiken. Bij de push-instellingen hebben we gekozen voor een duidelijker indeling, zodat je nog makkelijker kunt instellen welke push-berichten je wel en niet wilt ontvangen (handige tip). Tenslotte is de stabiliteit van de app verbeterd en zijn er nog allerlei andere, kleinere bugfixes en verbeteringen doorgevoerd.

We willen iedereen die verbetersuggesties heeft ingestuurd hartelijk danken voor de genomen moeite. Dankzij jullie is de app nog beter geworden en we zijn erg blij met het resultaat! We staan zeker niet stil en blijven doorontwikkelen aan de hand van jullie feedback en eigen inzichten.

Vanaf deze versie gaan we ook de ondersteuning voor onze oude app stopzetten. Dit zal ergens in de loop van deze of volgende week gebeuren. Meen je nog recht te hebben op een vergoeding van je voormalige push-abonnement, dan kun je deze pagina raadplegen.

Downloaden: iCulture (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2013, 11:40
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp iCulture-app

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.