iChismus: de Drie Formulieren van Enigheid op je iPhone

In de App Store is de applicatie iChismus verschenen. iChismus bevat de Drie Formulieren van Enigheid, die voor protestanten erg belangrijk zijn.
Vincent Davids - · Laatst bijgewerkt:

ichismus logoIn de App Store is de applicatie iChismus verschenen. iChismus bevat de Drie Formulieren van Enigheid, die voor protestanten erg belangrijk zijn. De Drie Formulieren van Enigheid zijn de Nederlandse Geloofsbelijdenis, de Dordtse Leerregels en de Heidelbergse Catechismus. Gebruikers krijgen o.a. vragen en antwoorden te zien uit de Heidelbergse Catechismus, zoals ‘Wat is uw enige troost, beide in het leven en sterven?’ en ‘Waaruit kent gij uw ellende?’ Door op de ‘Antwoord’-knop te klikken, krijgen gebruikers antwoorden te zien waar ze iets mee kunnen.


Heb je nog nooit van de Drie Formulieren van Enigheid gehoord? Tijd voor een duik in de geschiedenis. Het begint bij de Reformatie aan het eind van de Middeleeuwen. Voor de Reformatie was er één grote katholieke kerk. Tijdens de Reformatie werd de katholieke kerk van binnenuit hervormt, waardoor een afscheiding ontstond. Zo ontstond in Nederland de Gereformeerde Kerk in het begin van de zeventiende eeuw. De Drie Formulieren van Enigheid werd door de Synode van Dordrecht als de belijdenis van de Gereformeerde Kerk aanvaard. De belijdenisgeschriften zijn opgesteld in de zestiende en zeventiende eeuw en hebben verschillende functies. Ze dienen als een bron van geloofsoverdracht en formuleren wat de kern van het geloof is.

Veel christenen halen inspiratie uit de Drie Formulieren van Enigheid. Zij kunnen nu dankzij iChismus de verschillende documenten onderweg bekijken op een iPhone, iPod Touch of iPad. Wil je bepaalde vragen en antwoorden delen met vrienden? In iChismus is een functie ingebouwd om zinnen via Twitter, Facebook of mail te verspreiden. Ook kun je bepaalde stukken met een ster markeren, zodat je ze gemakkelijk terugvindt onder het kopje ‘Favorieten’.

De iChismus is gemaakt in het kader van het project Refo500. Dit project wil in de aanloop naar 2017 nationaal en internationaal breed aandacht geven aan de 500e geboortedag van de Reformatie.

Downloaden: iChismus (1,59 euro)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 september 2010 om 16:10
Onderwerp
Categorie
Diensten
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.