Nikon Spots: deel Nikon-foto’s met andere fotografen

Nikon Spots is een app van de gelijknamige cameraproducent, waarmee je foto's deelt met andere Nikon-gebruikers.

Nikon SpotsNikon heeft een officiële iPhone-app uitgebracht voor haar dienst Nikon Spots. Via Nikon Spots kunnen professionele fotografen die werken met Nikon-apparatuur hun foto’s met geïnteresseerden delen. Naast foto’s geven ze tevens tips over composities, standpunten en andere zaken die je als gebruiker toe kunt passen om zo betere foto’s te maken.

Enkele maanden geleden is Nikon Nederland met de dienst gestart. Per Nederlandse stad kunnen leden van Nikon Professional Services foto’s uploaden. Steden die nu worden ondersteund zijn onder meer Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Leeuwarden. Het aantal steden zal de komende tijd flink worden uitgebreid als Nikon Spots aan blijkt te slaan. Er was al een mobiele website waar fotografen hun foto’s konden uploaden, maar nu is er dan ook de officiële iPhone-app.

Nikon Spots maakt niet gebruik van bestaande fotowebsites, maar is een geheel nieuw concept. Professionals kunnen hier foto’s van fotogenieke trekpleisters delen. Bij iedere gemaakte foto is informatie te vinden over hoe de foto is gemaakt en met welke Nikon-camera. Ook vind je hier technische details zoals sluitertijd, diafragma en brandpuntsafstand.

Downloaden: Nikon Spots (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2011, 12:52
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotografie, nikon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.