iOS game-update: The Gods: Rebellion, PixelVillage en Burt Destruction

Vandaag in de iOS game-update: eerste trailer The Gods: Rebellion, renspelletje Burt Destruction en retro-simulatiespel PixelVillage.

Burt DestructionSimulatiespelletjes in retrosfeer zijn hip, hebben we begrepen. Het is dan ook niet gek dat het onlangs verschenen – en verdomd leuke – stadsbouwspel PixelVillage ongeveer hetzelfde probeert te doen. Ons hoor je niet klagen. Verder vandaag in de iOS game-update aandacht voor de eerste trailer van The Gods: Rebellion, een 3D-actiespel dat donderdag in de App Store staat. Ook kijken we naar Burt Destruction, een nieuw renspelletje in de App Store.

PixelVillage: retrodropje bouwen

PixelVillageOnze fictieve torens, zwevende steden en vliegmaatschappijen lijken inmiddels allemaal te bestaan uit pixels – en na vandaag scharen door monsters en duisternis geteisterde fantasiedorpen zich ook tot dit retro-aanbod. PixelVillage plaatst je in de schoenen van een dorpsbaas die zijn nederzetting uitbouwt om te overleven. Dit doet denken aan andere simulatiespellen voor iOS, maar PixelVillage verschilt alsnog flink van concurrenten zoals Tiny Tower: een verhaallijn bestaande uit zeven hoofdstukken kan namelijk worden uitgespeeld, waardoor je niet de rest van je gamende leven naar het spel terug hoeft te komen. Heb je het einde bereikt, dan is de game uitgespeeld. Althans: totdat er nieuwe verhaalcampagnes worden uitgebracht. PixelVillage is charmant, behapbaar en voor een simulatiespel soms verrassend spannend.
Downloaden: PixelVillage (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Burt Destruction: rennen op steroïden

Burt DestructionHopelijk heb je nog geen genoeg van de eindeloze rentocht naar rechts: het onlangs verschenen Burt Destruction kijkt namelijk naar spellen zoals Temple Run en Canabalt, om ongeveer hetzelfde met een lichte twist te bieden. Je kruipt in de huid van Burt, een jongen die na het verzamelen genoeg anabole steroïde spelmunten transformeert in een behaarde reus. Niet dat je zonder deze transformatie weinig kunt aanrichten: Burt springt op ballonnen, loopt over richels en slaat zich door tonnen om opgehangen explosieven naar beneden te doen denderen. Rennen zul je, maar reken op de nodige verwoesting op je pas. Het concept is ons inmiddels allemaal bekend, maar als je er nog steeds niet genoeg van hebt kan Burt Destruction wel eens leuk zijn. Als.
Downloaden: Burt Destruction (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Trailer van de dag: The Gods: Rebellion

Gods Rebellion 2Infinity Blade Dungeons is misschien geannuleerd, maar er zijn nog genoeg iOS-actiespellen om naar uit te kijken. Zo heeft Chillingo bekendgemaakt dat de 3D-actietitel The Gods: Rebellion op donderdag 21 februari in de App Store zal verschijnen. Die gametitel zei ons ook niks, maar na het bekijken van een 31 seconden tellende trailer denken we aan weinig anders. The Gods lijkt op het kindje van Diablo en God of War, waarin je tijdens het platformen met dodelijke wapens door grote bazen heenslaat. Reflexen staan centraal, waardoor we ons direct ook een tikkeltje zorgen maken: is dit spel goed te besturen met de virtuele knoppen die je gebruikt? We weten het donderdag.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FQGbQhb7l2M

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2013, 19:00
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.