I to Eye: bekijk de wereld door de ogen van een baby of dier

Hoe ziet een baby van drie maanden en ziet een hond echt zo slecht? De iPhone-app I to Eye laat je via de iPhone-camera en augmented reality kijken door de ogen van een hond, kat, kanarie of pasgeboren baby.

I to Eye iPhone iPod touchVroegah, vroegah werd er nog aangenomen dat honden enkel grijstinten zagen. Het is nog niet zo gek lang geleden dat die aanname is ontkracht. Maar hoe zien honden dan wel? Een wetenschappelijk adviseur en image processing-adviseur sloegen met vier andere ontwikkelaars de handen ineen en brachten een iPhone-app uit waarmee je op dat gebied een goede indruk moet krijgen. In I to Eye zie je ook hoe een baby, een kat en een kanarie tegen de wereld aankijken.

I to Eye is in feite een Augmented Reality-applicatie. Het gebruikt de camera van je iPhone of iPod touch en legt een laag over het beeld die moet stimuleren hoe een baby of een dier ziet. Om de juiste effecten te bewerkstellingen, tart de app de menselijke kleurperceptie, lichtgevoeligheid en kijkhoek. Zo laat de applicatie zien dat een pasgeboren baby zwart-wit ziet, met slechts een hint naar primaire kleuren. I to Eye door andere ogen kijken iPhoneHij ziet vooral erg onscherp en overbelicht. Bij een drie maanden oude baby is er al een stuk meer kleur te bekennen en nog eens drie maanden later is de volgende stap gemaakt.

Het blikveld van de dieren is afwisselender. Je kan kiezen uit een color bird – vogel als een kanarie, hond en kat. De laatste is volgens de app getergd door een erg pixelig blikveld. Het ziet er allemaal wat blokkerig uit. Honden kijken volgens de app veel meer rechtuit, in een tunnelweergave bijna. Bij kanaries is er al helemaal sprake van vervorming, al zien die wel als enige erg rijke kleuren. Bij elk effect kan je op een informatieknop drukken en zie je hoe het oog zich ontwikkelt, lees je over de scherpte en kleuren en fabeltjes erom heen. Leuk is dat je ook een foto kan maken in elke weergave. Helaas zijn die wel in erg lage resolutie (640 x 480 pixels). Een filmpje, uit bijvoorbeeld de ogen van een hond, is helaas ook niet mogelijk.

Downloaden: I to Eye (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2012, 20:45
Categorie Onderwijs
Onderwerpen augmented reality, baby, dieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.