Howdy: verstuur e-cards met Nederlandse iPhone-app

Howdy is een Nederlandse applicatie voor de iPhone en iPod touch waarmee je e-cards kan versturen via e-mail. Je kan uit zes categorieën kaarten kiezen (o.a. beterschap, verjaardag en liefde) en meteen verzenden.

Howdy e-cards versturen op iPhoneEen verjaardag, een kerstgroet of een beterschapswens: ja kan ze op een aandachtigere manier aan iemand schenken dan een één-regelig bericht op Facebook. De Nederlandse applicatie Howdy laat je digitale kaarten versturen naar de mensen waar je graag iets meer tijd aan besteedt. Er zijn zes verschillende thema’s met zes sjablonen waarin je de kaart kan versturen, vaak een mengelmoes van een foto en sierlijke opdruk.

Het idee van Howdy was aanvankelijk een grap van de ontwikkelaar DutchGiraffe, die zich vooral bezighoudt met het ontwikkelen van software voor e-magazines. Nu staat het resultaat twee dagen in de App Store en is te zien dat de mensen achter Howdy doorgezet hebben. De applicatie ziet er verzorgd uit en kenmerkt zich door een ‘kartonnen’ uiterlijk met lichte kleuren. Elk scherm in de app is voorzien van die stijl met omlijnde tekeningen in het midden; of je nou een kaart selecteert of een foto uit de bibliotheek wil pakken.

Met in totaal 36 sjablonen in de categorieën party, love, photo’s, holidays, get well en video houdt het totaalaantal kaarten niet over. In de gebruikelijke thema’s zoals verjaardagen en beterschap, is er een aantal varianten waarin je een foto kan zetten op een aangegeven plek. Die kun je na selectie uit het fotoalbum uitsnijden en met de juiste verhoudingen in de kaart schuiven. Ook zijn er variabele teksten en cijfers, zoals de wens zelf en de leeftijd van de jarige. In de editor krijg je een goed idee van hoe de kaart eruit komt te zien, maar met de Preview-knop kun je het eindresultaat nog beter bekijken. Daarin zie je de voorkant en de door jezelf beschreven achterkant in volledig scherm, gepaard met een fraaie omsla-animatie.

Het thema foto heeft de meest in het oog springende kaarten. Vijf stuks daarin bieden ruimte voor meerdere foto’s in grappige composities, zoals een filmrolletje, waslijn of een muur met schilderijen. Ook zijn er twee strip-varianten waarin je de foto’s op vooraf bepaalde plekken kan voorzien van een tekstballon. Video is een andere bijzondere categorie. Die huist zes frames waarin je filmpjes kan meesturen, bijvoorbeeld als reclame op een zappelin, in een oude televisie of als theatershow.

Howdy kaart voorbeeld

Als je een kaart klaar hebt, kun je die per mail versturen. Daarna wordt je eveneens gevraagd of je wilt inloggen op de sociale netwerken om je creatie aldaar te delen.

Een digitale kaart versturen met Howdy gaat natuurlijk heel wat sneller dan de echte kaarten die je dadelijk vanaf 12 oktober in iOS 5 met de Cards-applicatie van Apple kan versturen – en het resultaat is misschien niet eens minder leuk. De kaarten in Howdy zijn leuk getekend, op genoeg punten persoonlijk te maken en zien er altijd verzorgd uit.

Downloaden: Howdy (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2011, 10:30
Categorieën Nederlandse apps, Sociaal netwerken
Onderwerp wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.