Hoozin: iPhone-chatten alsof je aan tafel zit

Hoozin is een nieuwe iPhone-app waarin je op een ouderwetse manier met elkaar kan chatten: aan tafel. Je kan elkaar berichten en foto's sturen en kan aan een fles draaien voor een spelletje truth or dare.

Hoozin chat-app iPhone iPod touchValt er nog te innoveren op het gebied van mobiel chatten? Ja hoor, vindt de iPhone-app Hoozin en grijpt daarvoor terug naar een oud en bekend concept. Personen die in Hoozin willen chatten, worden aan een tafel geplaatst. Zo kunnen vijf personen elkaar berichten schrijven en foto’s versturen, die midden op tafel komen te liggen vanuit de ‘mond’ van de afzender. De tafel kan ook worden opgeruimd voor iets anders belangrijks: spin the bottle.

Hoozin chatvenster iPhoneGeef een zwaai aan de fles en bepaal in de app wie aan bod komt voor de volgende ronde bier, de volgende stelling in truth or dare of wat dan ook. De toevoeging van het element laat goed zien dat Hoozin een niet al te zakelijke insteek heeft. Het is vooral een app om even gezellig in te babbelen. Bij iedereen die een bericht schrijft zie je een pennetje, waarna de berichten een voor een op elkaar komen te liggen op de tafel. Met een verticale veegbeweging blader je door de berichten en ook met pijltjes links en rechts onderin beeld, kan je naar vorige en volgende berichten bewegen. Het meest recente bericht verschijnt in een helder wit kader, oudere berichten worden steeds transparanter – tenzij je er naartoe veegt. Het is niet de meest overzichtelijke manier om een gemiste discussie terug te lezen, maar het werkt wel.

Hoozin groepoverzichtMet een menuknop onderin heb je toegang tot verschillende opties. Je kan er een foto mee ophalen uit je fotoalbum, de spin-the-bottle fles op tafel toveren, aan de instellingen van de chat morrelen of extra vrienden uitnodigen voor het onderonsje. Een chatknop links bovenin het scherm geeft toegang tot een pop-up menu waarin je kan schakelen tussen de verschillende chatgroepen. In dat venster kan je eveneens een nieuwe groep aanmaken.

Je hoeft geen account aan te maken voor Hoozin. Daar tegenover staat dat je bij het opstarten van de app wel je telefoonnummer in moet voeren en een verificatiecode krijgt toegezonden. Ook raadpleegt de applicatie je contactenlijst om bekenden van je te zoeken. Als je die de app nog niet hebben, begin je met een spin-the-bottle sessie om willekeurig vrienden uit te nodigen via een sms of iMessage. Hoozin is niet de handigste chat-applicatie, maar wel een leuke.

Downloaden: Hoozin (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2012, 15:30
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, instant messaging, sociale media

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.