iOS game-update: Tentacles is Game van de Week, Fire Busters, Burrito Bison en koopjes

De gamesafdeling van Microsoft Game Studios verrast vriend en vijand en sleept zomaar de Game van de Week binnen met een innemend klein spelletje met een tamelijk naar thema. Het is niet de enige verrassing van vandaag: de Flash-game Burrito Bison is letterlijk overgezet naar de iPhone en iPod touch en Where’s My Water-fans mogen […]

GU VR Fire Busters iPhone headerDe gamesafdeling van Microsoft Game Studios verrast vriend en vijand en sleept zomaar de Game van de Week binnen met een innemend klein spelletje met een tamelijk naar thema. Het is niet de enige verrassing van vandaag: de Flash-game Burrito Bison is letterlijk overgezet naar de iPhone en iPod touch en Where’s My Water-fans mogen in hun handen wrijven voor Fire Busters, de volgende leuke speel-met-water game.

Fire Busters: opvolger van Where’s my Water?

GU VR Fire Busters iPhone iPod touchDat spelen met water een leuke bezigheid is, weten we wel dankzij Sprinkle, Watee en vooral het ongekende succes van Disney’s iPhone-hit Where’s my Water? De volgende virtuele speeltuin met de vloeistof staat alweer voor de deur en wij durven Fire Busters geen hitpotentie te ontzeggen. In het spel speel je meestal twee diertjes die aan de zijkant van een tuin hun brandweerauto parkeren en vanaf daar water kunnen spuiten. Je kan ze zelf verzetten en door erop te tikken, begint de spuiterij. De uiteindelijke bedoeling is natuurlijk het huis dat in brand staat te redden, maar een iPhone-game zou geen iPhone-game zijn als je niet eerst drie bloemetjes in de tuin kon bewateren voor de maximale levelscore. Daar zit hem meteen het geinige gepuzzel in Fire Busters. Waterstralen kunnen geleid worden in buizen die je kan kantelen en maken een pad vrij door houten kistjes te verschuiven. Het gepuzzel wordt gevormd door de volgorde waarin je de objecten of vijanden moet spuiten enerzijds, en het achterhalen van hoe je de waterstralen moet kruisen naar de brand toe anderzijds. Hoe verder je komt in de tachtig levels van Fire Busters, hoe meer eigenaardige obstakels en dieren zich in het spel begeven. Leuk spelletje!
Downloaden: Fire Busters (€0,79, universele app)

Burrito Bison: beertjes beuken

GU VR Burrito Bison iPhone iPod touch iPadWe kunnen dit stukje openen met de mededeling dat een bekende en geliefde Flash-game is geland op de iPhone, maar landen is juist wat je niét wil in Burrito Bison. In het spel met een verrassend menselijk ogende stier, moet je zo ver mogelijk springen, en dat doe je door op beertjes op de grond te stuiteren en allerlei slachtoffers in de lucht als springkussen of boksbal te gebruiken. Ongeacht welke actie je uitvoert: je hebt er slechts het scherm als enige knop voor nodig. De bezigheidstruc van het spel is dat je met je springpogingen upgrades verdient die je kan investeren in je volgende springpoging. Verder stuiteren als je de eerste keer op de grond terecht komt, hoger kunnen vliegen, een peper in je reet, een raket onder je derrière en een pogostick zijn nog maar een paar van de snufjes waardoor je voormalige highscores aan diggelen kan spelen. De wetenschap dat je pas dankzij die items een hogere highscore dan voorheen kan halen, moet je liggen. Als je er voor te porren bent, hoef je alleen de visuele stijl van Burrito Brison bekijken om te weten dat je overstag moet gaan.
Downloaden: Burrito Bison (€0,79, universele app)

Game van de Week: Tentacles: Enter the Dolphin

Game van de WeekUit het niets kwam gisteren een game van Microsoft uit op de iPhone, iPod touch en iPad. Tentacles: Enter the Dolphin verscheen eerder voor Windows Phone 7, maar blijkbaar vond de gametak van het bedrijf de afzetmarkt niet groot genoeg. En: Tentacles is het beste iPhone-spel dat we deze week onder handen genomen hebben. Schrik niet af van de setting dat je een soort insect met tentakels speelt dat zich een lichaam doorworstelt, want daarmee doe je jezelf tekort als het aankomt op het spelen. Je bent een oog met vier tentakels die je een voor een kan uitslaan door op een rand te tikken. Bij elke tik wordt één tentakel uitgegooid en zo kan je aan één, twee, drie of vier verschillende wanden tegelijk hangen. Dat wordt in het spel vol benut, in een vat met veertig benauwde levels waarin je moet oppassen voor stroomversnellingen, ronddraaiende stekels en gif schietende tegenstanders. De camera draait volledig mee met de levels en zit dicht bovenop de actie, wat je samen met de creepy muziek werkelijk in het spel zuigt omdat elk uitslaan van een tentakel als een grote stap vooruit voelt. Soms moet je obstakels voorzichtig passeren, soms moet je erlangs haasten. Elk van de veertig levels heeft bovendien een extra spannend uitdagingsgebied waarin je een derde ster kan halen als je niet geraakt wordt of er snel doorheen racet… en ook de tussenbazen zullen je langer bijblijven dan menig bazen in andere games doen. Tentacles slokt je op. Als je het spel weglegt, draait de wereld een beetje zoals de camera en denk je even dat je een tentakel uitslaat bij alles wat je doet.
Downloaden: Tentacles: Enter the Dolphin (€0,79, universele app)

De koopjeshoek

Met deze tijdelijke aanbiedingen sluiten we de iOS game-update deze werkweek af:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2012, 19:33
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.