Homework.: snelle iPhone-app voor je huiswerk

Homework. is een iPhone-app waarin je simpel nieuwe opdrachten, proefwerken en overhoringen kan zetten. De app werkt samen met een site.

Homework. huiswerk-app iPhone iPadAltijd goed voor tevreden lezers: een goede huiswerk-app op de iPhone. Homework. – inderdaad, met een punt erachter – is de nieuwste toevoeging in het specifieke genre applicaties. De app is ontzettend simpel van opzet. Je hebt een zwarte achtergrond met witte taken erop en een plus erboven. Daarmee voer je een nieuwe huiswerktaak in die vervolgens meteen tussen de andere taken komt te staan, op datum van deadline. Je ziet bij elke taak hoelang je nog hebt voor het afronden van de klus of het leren van je proefwerk.

Oké, helemaal out of the blue kan je niet te werk gaan. Onderaan de lijst zie je de verwijzing naar de subjects-pagina en het is de bedoeling dat je daar, eenmalig, de informatie van je verschillende vakken invoert. Door er aan te geven hoe een vak heet en door wie het wordt gegeven, kan je er voortaan simpel gebruik van maken als je een nieuwe huiswerkopdracht invoert.

Voor het invoeren van een opdracht selecteer je het schoolvak en vul je een omschrijving van de opdracht in, alsmede de datum waarop de opdracht staat. Dat is alles. Maar het kan nog korter. Als je met een nieuwe opdracht in de taakomschrijving in het Engels ingeeft dat je opdracht voor ‘tomorrow’ of ‘thursday’ staat, wordt de opdracht automatisch op die datum gezet. De applicatie heeft voor het trucje goed afgekeken bij de agenda-app Fantastical. Een dag voor het aflopen van je opdracht, geeft de applicatie er een pushbericht voor.

Homework. huiswerk-app iPhone Homework nieuwe taak invoeren iPhone

Homework. was al eventjes uit in de App Store, maar de applicatie functioneerde nog niet naar behoren op de iPhone en iPod touch. Met ingang van een nieuwe update, is de stabiliteit van de applicatie drastisch verbeterd (hij vloog er nog wel eens uit) en zijn wat slordigheden uit de interface gehaald. Ten slotte word je niet meer automatisch uitgelogd. Want ja, je hebt een account nodig op Homework. Dat heeft ook een groot voordeel: je huiswerklijst synchroniseert met Homework-app.com, waarop je ook nieuwe opdrachten kan invoeren.

Spiek vooral ook even bij de concurrerende apps Skedule en The Homework App voordat je tot kopen overgaat – die op sommige punten uitgebreider zijn. We kunnen echter voorzeggen dat Homework. een sterke speler in het veld van huiswerk-apps is.

Downloaden: Homework. (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2013, 10:04
Categorieën Kinderen, Onderwijs
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.