HollandRoute: wandelroute-app voor de laatste mooie herfstdagen

HollandRoute komt wat ongelukkig getimed uit zo, voor het begin van de winter. De iPhone-app heeft gelukkig 64 mooie wandelroutes en fietsroutes die je ook nog volgend voorjaar of in de laatste mooie herfstdagen kan afleggen.

HollandRoute iPhone iPod touchDat het geel in de bomen het groen verdrijft, wil nog niet zeggen dat het koud is. Met de temperatuur het afgelopen weekeinde en afgelopen maandag, valt er niet te klagen over typisch herfstweer. Een gelukje voor Mauro Smit, een ontwikkelaar van de nieuwe wandelroute-app HollandRoute voor de iPhone. Hij weet dat het niet zo handig is om een wandelroute-app zo voor de winter uit te brengen. “Het kwam helaas zo uit,” schrijft hij aan iPhoneclub.nl, “maar misschien kunnen we de mensen nog een leuke middag bezorgen op de spaarzame mooie dagen in het najaar.”

HollandRoute overzicht routesSmit is betrokken bij de Stichting HollandRoute, een initiatief dat met name het industrieel erfgoed in de regio van Amsterdam (“Van Uitgeest tot Lissen, Diemen tot IJmuiden”) wil promoten. Binnen de regio heeft de stichting 29 wandelroutes, 25 fietsroutes, 10 vaarroutes en één hoofdroute uitgezet. 65 Routes in totaal dus, en die worden nu gratis aangeboden in de app die Smit samen met collega Melle Sieswerda ontwikkelde.

De routes worden meteen met beeld, kaart, routepunten en toelichting op de iPhone gezet en staan na installatie ook offline tot je beschikking. Dat betekent dat HollandRoute met 217 MB geen lichte app is, maar ook dat je meteen het complete pakket binnenhaalt. In de app wachten geen verrassingen of in-app aankopen: HollandRoute is helemaal gratis.

HollandRoute locaties op kaartIn het hoofdmenu van de applicatie kan je kiezen tussen de verschillende soorten routes, die je vervolgens in een lijst opgesomd krijgt per regio. Je ziet een kleine foto en het aantal kilometer van een route meteen. Druk erop en je leest een toelichting. De tabbladen onderin het scherm laten dan meer over een route zien; achtereenvolgens de kaart, lijst met aangeduide locaties en thema’s die terugkomen in de route. De lijst met locaties vind je terug in de kop Routepunten in het hoofdmenu. Ook daarbij kan je er bij elk punt over lezen.

De kaarten van HollandRoute zijn niet de fraaiste en laden schokkerig in beeld, maar zijn wel duidelijk. Smit geeft echter al aan dat hij het liefst een offline/ online schakelaar in de applicatie zet, zodat je met een verbinding verder kan inzoomen op de kaart. Voor ons is het minder relevant dat de Engelse vertaling van de applicatie nog niet helemaal rond is, maar dat dat in een volgende applicatie moet goedkomen. HollandRoute laat zich namelijk ook gewoon in het Nederlands bedienen.

Downloaden: HollandRoute (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2012, 10:30
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen amsterdam, fietsen, wandelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.