Hipstamatic Oggl breidt uit naar iPad

Hipstamatic Oggl is geoptimaliseerd voor de iPad. Met de fotofilter-app kun je ook fotocollecties bekijken en inspiratie opdoen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

oggl-ipad-apple-tvDe fotofilterapp Oggl van Hipstamatic is vanaf vandaag ook geoptimaliseerd voor de iPad. Oggl kreeg afgelopen december nog een 2.0-update, waarbij het hoofdscherm compleet opnieuw is ingedeeld. Je kon er sindsdien ook fotocollecties mee aanleggen. Op het eerste gezicht maakte dat de app erg geknipt voor de iPad, maar toch moesten we nog een maandje of twee wachten op een officiële iPad-versie. Oggl is bedoeld om mooie foto’s te ontdekken, zelf foto’s te uploaden en collecties aan te leggen van foto’s die je inspireren. Aanvankelijk was Oggl vooral een alternatief voor Instagram, maar daarover later meer.

Oggl heeft een nieuwe SurfMode gekregen, waarbij je je toestel een kwartslag kunt draaien om een diashow te bekijken. De SurfMode werkt ook als je je iPad via AirPlay hebt gekoppeld met een Apple TV. Op het tv-scherm kun je meerdere mensen laten meekijken.

Wat is Oggl?

Hipstamatic Oggl kwam halverwege 2013 uit en leek een poging van de makers van camera-app Hipstamatic om meer aan te sluiten op het succes van Instagram. Bij Hipstamatic was de klacht, dat je bij elke foto eerst een lens en een filmrol moest kiezen, die samen een fotofilter vormden. Bij Oggl is dat geen verplichting; je kunt ook eerst een foto maken en pas daarna met de lens- en filterpakketten bezig gaan. Eerder gekochte lens- en filterpakketten van de originele Hipstamatic-app kun je gewoon importeren. In een van de meest recente updates kreeg Oggl de mogelijkheid om pushnotificaties te ontvangen als je Oggl-foto’s op andere netwerken een reactie of like kregen. Ook is het mogelijk om vrienden via Instagram, Twitter, Facebook en je adresboek toe te voegen. De app is gaandeweg gegroeid van een foto-app naar een sociaal netwerk, die je ook opent om inspiratie op te doen.

Oggl is een gratis app, waarbij je kan kiezen uit een handvol filters. Met een optioneel abonnement kun je aanvullende lenzen en filters krijgen die ook in camera-app Hipstamatic werken. Een jaarabonnement kost €8,99, maar je kunt ook kiezen voor drie maanden voor €2,69.

oggl-ipad-optimalisatie

Nieuwe functies

Oggl heeft in deze nieuwe versie dus optimalisatie voor de iPad doorgevoerd, maar er is nog meer aan vernieuwingen te vinden. Er is een tickertape voor nieuwe notificaties, zodat je het aantal likes en reposts makkelijker kunt zien. Oggl geeft voortaan ook een live preview tijdens het maken van een nieuwe foto of het bewerken van een bestaande foto. Het bladeren door foto’s is ook prettiger gemaakt.

Oggl is dus meer dan een grappige foto-app met wat filtertjes. Het is ook een plek waar je foto’s van vrienden kunt bekijken, als je de kattenfoto’s op Instagram wel een beetje zat bent. De kwaliteit van de foto’s op Oggl is meestal nét een tikje hoger.

Downloaden: Hipstamatic Oggl (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2014, 22:45
Categorie Fotografie en video
Onderwerp hipstamatic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.