Hipstamatic Oggl laat je eerder gemaakte foto’s importeren

Fotofilter-app Hipstamatic Oggl is voortaan in staat om foto's uit je filmrol te importeren, die je vervolgens met filmrollen en lenzen kunt bewerken.

Oggl foto importFotofilter-app Oggl is sinds Hipstamatic deze in mei uitbracht al aardig uitgebreid, maar één wezenlijke functie leek vreemd genoeg te ontbreken: het was niet mogelijk om eerder gemaakte foto’s uit je filmrol in Oggl te importeren, zodat je ze vanaf daar van een filter kon voorzien en delen. Een nieuwe update voor de app voegt deze optie eindelijk toe. Iedere geïmporteerde foto kan worden bewerkt met de digitale rolletjes en lenzen uit Oggl en wordt vervolgens in je feed gedeeld.

Het is de eerste keer wel een beetje zoeken naar de nieuwe importeerfunctie. Terwijl de meeste fotofilter-apps de functie in de cameramodus hebben gestopt, importeer je in Oggl met een speciaal hiervoor bedoelde plus-knop rechtsboven in de app. Oggl voorkomt dat je foto’s met een te lage resolutie importeert door ze weg te strepen in je filmrol. Foto’s gemaakt met je iPhone-camera en geschoten in de originele Hipstamatic-app worden voorzien van een speciaal icoontje.

Oggl is een fotofilter-app, maar wel eentje die iets anders in elkaar steekt. Bij foto’s kun je namelijk kiezen voor bepaalde filmrollen en lenzen, die in combinatie met elkaar tot speciale effecten leiden. De app is gratis, maar door een abonnement af te sluiten worden er geen advertenties getoond en kun je ook alle oude Hipstamatic-lenzen gebruiken.

Downloaden: Hipstamatic Oggl (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2013, 12:52
Categorie Fotografie en video
Onderwerp hipstamatic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.