Scribblenauts Remix nu voor de iPad beschikbaar

Warner Bros. heeft Scribblenauts Remix voor de iPad uitgebracht. Deze nieuwe editie in de spelserie combineert levels uit de populaire DS-games met nieuwe, speciaal voor de iPad ontworpen uitdagingen.

Scribblenauts RemixToen Scribblenauts in 2009 uitkwam, werd het spel geprezen door de internationale gamepers voor zijn unieke, creatieve spelmechanieken. Je werd in een level geplaatst, waar je bepaalde problemen moet oplossen. Dit doe je door de namen van bepaalde objecten neer te pennen, waarna deze in het level verschijnen. Staat er een boom in brand, dan hoef je alleen ‘brandblusser’ te typen om een oplossing te creëeren. Het spel is vandaag, twee jaar na de originele uitgave, ook beschikbaar op de iPad en iPhone.

In de iPad-versie van het spel zitten in totaal vijftig levels: veertig van de populairste levels uit het DS-spel en zijn opvolger Super Scribblenauts en tien speciaal ontworpen voor de iPad. Hiermee bevat het spel slechts een vierde van het origineel zijn content: daarin waren er 220 levels te spelen. Spelers kunnen ook aan de slag met Playground-modus, waarin je vrij bent om zoveel objecten op te roepen als je wil. Een speciaal doel krijg je hier niet in.

De besturing van het spel is amper veranderd sinds de Nintendo DS-iteratie. Waar je in de eerste game de stylus gebruikte om aan te wijzen waar hoofdpersonage Maxwell heen moet, doe je dit nu met je vinger. Gebruik je twee vingers, dan beweeg je de camera. Een object roep je de wereld in door op de knop rechtsboven te drukken en een woord in te tikken.

Visueel ziet het spel er een stuk strakker uit. De pixelachtige stijl van Scribblenauts is vervangen door gladde, cel shaded graphics.

Scribblenauts is een universele app die gebruik maakt van iCloud. Dit zorgt ervoor dat een opgeslagen spelbestand op de iPhone automatisch naar je iPad wordt gestuurd.

Downloaden: Scribblenauts Remix (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2011, 14:27
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.