Hipstamatic Oggl kan nu lenzen en filters importeren en wordt Nederlandstalig

Hipstamatic Oggl is na een update volledig Nederlandstalig. Bovendien kun je eerder gekochte lenzen en filters uit Hipstamatic importeren.

Hipstamatic OgglFotografie-app Hipstamatic Oggl kan voortaan gekochte lens- en filterpakketten van de originele Hipstamatic-app importeren. Toen Oggl in de App Store verscheen werd al beloofd dat je eerdere Hipstamatic-aankopen zou kunnen herstellen, maar dat bleek in de eerste versie van de app nog niet te werken. Je moet minstens versie 265 van Hipstamatic geïnstalleerd hebben om je oude aankopen te kunnen exporteren en ze in Oggl te kunnen importeren.


De nieuwe Hipstamatic-app Oggl verscheen begin mei al in de App Store, maar toen was de nieuwe dienst alleen voor mensen met een uitnodiging toegankelijk. Eind mei werden de deuren voor iedereen geopend. Oggl is Hipstamatic’s laatste poging om de fotografiedienst weer hip en toegankelijker maken voor gewone gebruikers. Bij het verschijnen van Hipstamatic trok de fotodienst een enthousiaste gebruikersgroep, die het wel grappig vond om met camera’s, lenzen en fotofilters te experimenteren vóórdat je een foto maakt. Het gaf mensen weer het idee van old school-fotografie, waarbij je pas achteraf het resultaat ziet. Toen Instagram op de markt kwam, waarbij je makkelijk foto’s kon maken en pas achteraf filters kon toepassen, bleek dat een veel grotere doelgroep aan te spreken. Na de overname door Facebook is Instagram dé fotofilter-app voor de massa geworden, terwijl Hipstamatic nog steeds een selecter groepje creatieven trekt. Met Oggl probeert Hipstamatic de gewone gebruiker tegemoet te komen met een laagdrempelige app en fotoeffecten die je achteraf toepast.

Nieuw in deze versie van Oggl is ook het feit dat de Nederlandse taal voortaan wordt ondersteund. Daarnaast zijn 15 andere talen toegevoegd, waaronder Russisch, Zweeds en Koreaans. Oggl is een gratis app, al moet je abonnementsgeld betalen om de app optimaal te kunnen gebruiken. Een jaar Oggl kost je €8,99, maar je kunt ook kiezen voor drie maanden voor €2,69.

Downloaden: Hipstamatic Oggl (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2013, 11:40
Categorie Fotografie en video
Onderwerp hipstamatic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.