Van Dale brengt twaalf iPad-themaboekjes voor kinderen uit

Woordenboeken Van Dale heeft een serie kinderboeken uitgebracht, waarmee kinderen van 3 tot 5 jaar een bredere woordenschat leren. Er zijn 12 delen, elk rond een ander thema.

van dale thema kinderboekWoordenboekenmaker Van Dale heeft een reeks van twaalf nieuwe e-books voor kinderen uitgebracht. De Van Dale themaboekjes voor kinderen zijn handig op vakantie en onderweg. Ze zijn gericht op kinderen van 3 tot 5 jaar. De eerste reeks van zes stuks is gericht op de jongste kinderen (3/4 jaar) en behandelt de thema’s: naar buiten, bij de dieren, op weg, aan het werk, in huis en samen met jou. Elk deeltje bevat 42 woorden rondom het thema, met daarbij een versje en een kleurrijke tekening.

De tweede reeks van zes stuks is gericht op kinderen van 4/5 jaar en gaat over de thema’s: aan tafel, je lichaam, op school, na schooltijd, met elkaar en jaargetijden. Deze tweede serie behandelt 21 woorden per boekje en bevat tips en opdrachten om de betekenissen van de woorden beter te kunnen onthouden. Door voorlezen of samen lezen leert een kind spelenderwijs nieuwe woorden. De woorden zijn gekozen op basis van onderzoek naar taalverwerving onder kinderen.

Ze zijn een aanvulling op de al bestaande Van Dale-kinderwoordenboeken en zijn volgens de maker ideaal om kinderen op vakantie bezig te houden, terwijl ze ook nog iets opsteken. Terwijl de eerste serie ingaat op gangbare woorden, kijkt de tweede serie naar de wat moeilijkere woorden die vaak ook lastiger zijn uit te leggen aan kinderen. De Van Dale Themaboekjes zijn in ePub3-formaat uitgebracht met een vaste lay-out. Ze zijn minder interactief dan de prentenboeken die we de afgelopen tijd op de iPad zagen verschijnen. Alle boekjes zijn voorlopig alleen via de iBookstore te koop, dus Android-gebruikers grijpen mis. De prijs is €4,99 per deel.

Downloaden:

van dale thema

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2013, 11:45
Categorieën Kinderen, Onderwijs
Onderwerpen kinderboeken, van dale

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.