BBC’s Wonders of Life voor iPhone en iPad is lust voor het oog

BBc's Wonders of Life voor iPhone en iPad is een prachtige app over bijzondere natuurverschijnselen, met fraaie foto's en video's.

wonders of lifeTwee jaar geleden verscheen er een prachtige app voor de iPad, genaamd Wonders of the Universe. Volgens velen herdefinieerde die app hoe een iPad-boek eruit zou moeten zien, met prachtige beelden en interactieve elementen. Nu is er een opvolger van de applicatie uitgekomen, die – voor zover mogelijk – nog positievere recensies krijgt. De app is wederom gebaseerd op een populaire BBC-serie van presentator Brian Cox, die ook Wonders of Life heet. De applicatie neemt je mee op een soort 3D-tour over de wereld, langs fascinerende natuurverschijnselen als zoetwatergrotten en insecten die op het water lopen.


In Wonders of Life worden meer dan 30 wezens en habitats behandeld aan de hand 1000 bijzondere foto’s in hoge resolutie, waarop je kunt inzoomen. Mooier nog is de fraaie 2,5 uur aan HD videomateriaal, waarvan de clips op verschillende plekken in de app te vinden zijn. Ook leuk: de gesproken teksten uit de tv-serie in de apps zijn in hun geheel terug te lezen als begeleidende passages. Door het aanmaken van een account is het ook mogelijk om bonus-content te ontsluiten, wat met name meer videobeelden betekent. Goed nieuws voor bezitters van een iPad met retina-scherm: de app is daar volledig voor geoptimaliseerd.

vlinder

Wonder of Life vertelt niet alleen verhalen over de natuur, maar legt ook de wetenschap achter natuurverschijnselen uit. Zo ontdek je als gebruiker hoe de ogen van een kangoeroe werken, hoe het zit met het DNA van kameleons en op welke manier een schorpioen uit de Mohave woestijn kan horen. Daarbij wordt in 3D-details gedemonstreerd hoe alles op microniveau werkt. Al met al is dit wederom een bijzonder interessante app. Heerlijk om in rond te dwalen en ondertussen ook nog iets op te steken. Het eerdere Wonders of the Universe kost nu €1,79 en integreert met Wonders of life.

Downloaden: Wonders of Life (€5,49, universeel, iOS 7.0+)
Downloaden: Wonders of the Universe (€1,79, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2014, 18:15
Categorie Naslagwerken
Onderwerp natuur
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.