Hipstamatic Disposable: iPhone als digitale wegwerpcamera

Hipstamatic D-Series is een nieuwe foto-app waarmee je net als een wegwerpcamera met 24 foto's samen een fotoalbum kunt maken. De foto's verschijnen pas als iedereen klaar is met foto's maken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

hipstamatic-d-seriesHipstamatic begon twee jaar geleden als iPhone-app waarmee je allerlei fotofilters kon toepassen. Meer dan een halfjaar later verscheen Instagram op het toneel, dat veel sneller groeide. Hipstamatic heeft momenteel 4,5 miljoen gebruikers, terwijl Instagram er al 15 miljoen heeft. Misschien komt het omdat Instagram gratis en iets makkelijker in gebruik is. Maar Hipstamatic slaat terug, met een nieuw idee: ze kondigden vannacht de app Hipstamatic D-Series aan waarmee je met een groep foto’s kunt maken. Het idee is te vergelijken met een wegwerpcamera op feestjes: iedereen maakt foto’s met dezelfde camera en na afloop kijk je wat het heeft opgeleverd.

De app zal morgen op de iPhone verschijnen. Qua insteek is het vergelijkbaar met Color, de geflopte ‘fotoapp van 41 miljoen‘, die inmiddels alweer toe is aan een tweede leven toe is. De draai die Hipstamatic eraan geeft is wel origineel: ze proberen de ervaring van een wegwerpcamera te evenaren. Zo’n camera zie je wel eens op huwelijksfeesten, waarbij de gasten de mogelijkheid hebben om spontane foto’s van elkaar te maken. Na afloop van het feest wordt het rolletje ontwikkeld en zijn de foto’s klaar.

Bij Hipstamatic D-Series gaat het op een soortgelijke manier: de foto’s worden pas zichtbaar nadat alle deelnemers een foto’s hebben gemaakt. Je hoeft overigens je iPhone niet te delen met meerdere mensen, maar schiet gewoon de foto’s met je eigen iPhone-camera. Zodra het ‘rolletje’ van 24 foto’s vol is krijgen alle deelnemers de foto’s toegestuurd. Zo ontstaat een groepsfoto-album, bijvoorbeeld tijdens een feestje of ander evenement. Hipstamatic noemt het ‘s werelds eerste sociale camera’. De fotoalbums kun je delen via e-mail, Twitter en Facebook.

De app is straks gratis te krijgen, maar gebruikt wel dezelfde effecten uit Hipstamatic, die je met een in-app aankoop van €0,79 kunt aanschaffen.

Downloaden: Hipstamatic Disposable (gratis)
Meer info: Hipstamatic Disposable

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2011, 9:56
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen camera, feestdagen, hipstamatic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.