Audioboo 2.0 voor iPhone: audioclips delen met anderen

Audioboo voor iPhone is een dienst waarmee je gesproken clips kunt opnemen en delen. Versie 2.0 van de Audioboo-app is nu beschikbaar.

audiobooAudioboo was voorloper met social audio, het online delen van soundclips. Versie 2.0 van de iPhone-applicatie is nu in de App Store verschenen en dat is een reden om eens nader naar het fenomeen te kijken. Sinds Audioboo op het toneel verscheen zijn er meer aanbieders bijgekomen, zoals SoundCloud, dat meteen een interessante deal wist te sluiten: ze zijn als dienst voor audiocommentaar terug te vinden in de nieuwe iPad-krant The Daily. Maar Audioboo bestaat al langer: twee jaar geleden zijn ze begonnen en het blijkt vooral te worden gebruikt door bloggers, journalisten en anderen die nieuws en opinies willen delen. De nieuwe versie van de app maakt duidelijker dat er sprake is van een community.

Elke gebruiker heeft een profielpagina gekregen in de app, met de optie om ook privé-audioberichten naar anderen te sturen. In de browserversie van Audioboo was dat afgelopen zomer al mogelijk. Je kunt audioclips als klad opslaan, zodat je ze later kunt publiceren. Het uploaden van audioberichten is ook betrouwbaarder geworden, waarbij je mislukte downloads later weer kunt hervatten. De app zelf heeft een vernieuwde interface gekregen. Niet alle gewenste functies zijn doorgevoerd: het team heeft een lijst van 30 functies teruggebracht tot een kort lijstje van vernieuwingen die ze écht in de app wilden hebben.

audioboo iphoneOm met SoundCloud te concurreren, dat meer geld en meer mensen beschikbaar heeft, gaat ook Audioboo bezig met het zoeken van extra geld en personeel. Ze gaan ook uitbreiden naar andere mobiele platformen. Verder wordt er nagedacht over een optie waarbij gebruikers geld kunnen vragen voor exclusieve audioclips. Ook voor extra opties, zoals berichten die langer dan vijf minuten duren, zal straks mogelijk betaald moeten worden. Vult Audioboo een behoefte in de markt en zijn er lezers die het al enthousiast gebruiken, dan horen we dat graag in de reacties.

Downloaden: Audioboo (gratis)
Ook genoemd: SoundCloud (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2011, 11:00
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen audio, soundcloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.