Hero: red jezelf en anderen uit benarde situaties met video

Hero is een nieuw sociaal netwerk voor de iPhone dat je uit benarde situaties kan redden door audio, video en een locatie te delen met andere bezitters van Hero. Zij krijgen een alarmmelding te zien als ze abonnee zijn.

Hero iPhone-app bij nood headerHero is een sociaal netwerk waarmee je echt iets kan betekenen voor anderen. Met de applicatie kan je aangeven wanneer je in nood bent, of kan je zien wanneer anderen in nood zijn. Dat doe je door meteen een audio- of videoopname te maken en locatie te delen die je naar vrienden toestuurt, zodat zij er actie op kunnen ondernemen. Bijvoorbeeld van die schimmige figuren bij de parkeerautomaat waar je zo moet afrekenen. Je denkt er liever niet aan, maar wie weet redt Hero je op een dag.

Hero iPhone oproepen van alarmenIn de applicatie, waarin je je kan aanmelden met een nieuw account of via Facebook, verzamel je vrienden in het Mensen-tabblad. Die kan je meteen een oproep sturen via het grootste middelste tabblad in de navigatiebalk. Daar komt ook de app uit de mouw. Om je locatie, een audio- of videostream te versturen, heb je minstens een maandabonnement van 2,99 euro nodig. Een kwartaalabonnement kost 7,99 euro en voor een jaarabonnement betaal je 23,99 euro.

Je hebt het abonnement ook nodig om notificaties van anderen te ontvangen. Zonder abonnement dus geen pushbericht van een vriend die in nood is. In het tabblad Notificaties zie je een overzicht van de laatste vrienden die alarm hebben geslagen, of het nou voor een vergeten lunchtrommel of een aangereden hond is. Als alarmmelder kan je zelf aangeven of je nog steeds in de stress zit of dat de situatie al is opgelost, en dat wordt meteen zichtbaar bij de oproep die ook wordt begeleid door een naam, tijdstip en foto.

Hero iPhone alarm versturenEr is nog een andere manier om je noodoproepen van Hero te bekijken en dat is op een kaart. De Google Maps-kaart laadt razendsnel en laat met rode pinnetjes zien wat er aan de hand is of was. Het zorgt er natuurlijk ook voor dat je zelf je eigen locatie bij de hand hebt als je de app gebruikt. Met het opnemen en versturen van video, audio en het laden van een kaart, is het wel te hopen dat je een dataverbinding hebt op de plek van nood.

Hero is een goed idee en ook als er maar een of twee belangrijke personen zijn die de app gebruiken, kan een hulpoproep via Hero al zijn vruchten afwerpen. Helaas maakt de applicatie op het gebied van Nederlandse vertaling een niet al te degelijke indruk. We ontdekten al een tikfoutje en de abonnementsprijzen zijn Scandinavisch beschreven in plaats van Nederlands. Je kan de app gratis downloaden om te bekijken of Hero je genoeg vertrouwen geeft boven een locatie-deeldienst als Apple’s eigen Find My Friends. Of WhatsApp.

Downloaden: Hero (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2012, 14:25
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen alarm, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.