Nieuwsapp Feedly ondersteunt Google News en YouTube

De Google Reader-app Feedly voor de iPhone en iPad is vernieuwd en laat je het nieuws eenvoudig doorbladeren met één veeg omhoog.

Feedly iPhone iPad nieuws-appDe nieuws-app Feedly heeft haar manier van bladeren vernieuwd in de nieuwste update, die vandaag verscheen. In de applicatie waarin je nieuws kan volgen van sites die je in Google Reader hebt gezet, veeg je voortaan pagina’s met daarop vier verhalen van een site omhoog. Met dezelfde beweging sluit je ook het bericht dat je op dat moment leest, en spring je naar de volgende site als je alle berichten van een site gelezen hebt. Inhoudelijk is de strak vormgegeven applicatie voorzien van de mogelijkheid om Google News en YouTube-kanalen als bronnen toe te voegen.


De app geeft je alvast negen aanraders van YouTube-kanalen in de rechterbalk die je in beeld kan trekken met een veegbeweging. Jimmy Kimmel Live, TED Education, National Geographic en WSJ Digital Network zijn enkele van de suggesties die de app doet, en met de explore-knop erboven kan je zien wat de kanalen samen te bieden hebben.

De zoekfunctie is ook onder handen genomen en laat je nu veel ruimer naar begrippen zoeken. Zoek een specifiek YouTube-kanaal bijvoorbeeld, en het intypen van de naam en YouTube volstaat. Je hoeft niet in de weer met het invoeren van specifieke URL’s om de nieuwsstroom binnen te krijgen.

Feedly 11.1 artikelpagina Feedly 11.1 pagina's toevoegen

Andere vernieuwingen in Feedly 11.1 zijn ondersteuning voor het 4 inch-scherm van de iPhone 5 en de integratie van bufferen, waardoor nieuws even blijft staan ook als de verbinding wegvalt. Het is met name de nieuwe manier van door het nieuws vegen die Feedly nog prettiger maakt na de update. Omdat je artikelpagina’s en overzichten met dezelfde veeg naar boven doorbladert, voer je maar één handeling herhaaldelijk uit om bij te blijven van je eigen nieuwsselectie.

Downloaden: Feedly (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2012, 10:59
Categorie Nieuws
Onderwerpen feedly, google reader, rss
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.