Haal je Theorie 3D iPhone verkeersexamen

Haal je Theorie 3D: iPhone-app brengt rijbewijs dichterbij

Haal je Theorie 3D voor iPhone helpt je op weg naar je rijexamen. De Nederlandse app voor het autorijden geeft een goed beeld van verkeer.

Haal je Theorie 3D iPhone verkeersexamenDat er behoefte is aan goede theorielessen voor je autorijbewijs op de iPhone, is te zien aan het aantal apps dat er is en aan het feit dat ze allemaal verschillende gebruikersrecensies hebben. Maar een theorie-examen-app met een hoge gemiddelde beoordeling, die was er nog niet. De nieuwe app Haal je Theorie 3D probeert je te overtuigen met 3D-beelden en twee gratis vragenpakketten.

Er zijn drie vragenpakketten in de app, waarvan je de eerste 15 vragen gratis krijgt, dan een nieuw stel krijgt als je de app liket op Facebook. De resterende 65 vragen kosten 89 cent. De balans in de eerste 15 vragen is in ieder geval goed. In plaats van vragen per categorie te benaderen, gooit de app je meteen in het diepe. Er is geen algemene uitleg van regels en je krijgt ook geen stapsgewijze introductie over inhalen, voorrang verlenen of remmen. Het is meteen dwars door elkaar.

Haal je Theorie 3D wat nu Haal je Theorie hoofdmenu

3D-beelden

Haal je Theorie 3D keuze makenDe 3D-beelden van de app moeten de grote eyecatcher zijn in deze app. Het is inderdaad best leuk om situaties meteen vanuit het (nagemaakte Volkswagen Golf-dashboard) te zien en animaties te zien in plaats van stilstaande beelden, maar de problemen die dat met zich meebrengt, komen ook al snel aan het licht. Op de allereerste proefvraag zie je rechts een rij auto’s, links een auto die jouw kant op komt. De app stelt de vraag of je gas los moet laten, mag doorrijden of moet remmen. Het goede antwoord is als zo vaak remmen, maar de ruimte op de animatie lijkt ruim genoeg om zorgeloos door te kunnen rijden. Het mes snijdt dus aan twee kanten. 3D is geinig, maar kan ook tegen je werken.

Dat de auto’s en straten gedetailleerder kunnen, is geen probleem. Het gaat om de lessen. Maar dit soort dingetjes zijn wel lastig. Anderzijds legt de app na het beantwoorden van de vragen wel goed uit waarom bepaalde antwoorden goed zijn of niet. Daarmee wordt het grootste euvel alweer verholpen: het maken van de verkeerde beslissing op het verkeerde moment.

Haal je Theorie 3D is geen uitgebreid lessenpakket voor je theorie-examen en spijkert je geen basisregels bij, maar helpt je (hopelijk letterlijk) wel op weg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2014, 20:45
Categorieën Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerpen rijbewijs, rijexamen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.