GVB openbaar vervoer-app sorteert resultaat op tram, metro en bus

De OV-app van vervoersmaatschappij GVB op de iPhone is verbeterd. Hij sorteert resultaten op tram, bus en metro en meldt storingen.

GVB iPhone openbaar vervoerDe officiële iPhone-app van GVB heeft een update gekregen waarmee zoekresultaten voortaan worden gesorteerd tussen de trams, metro’s en buslijnen die je kan pakken om bij een bestemming te komen. Behalve straten, kan je nu ook zoeken op vervoersmogelijkheden bij en naar bedrijven, evenementen en andere gebouwen. De Amsterdamse vervoersmaatschappij meldt in versie 2.4 ook de actuele storingen die bekend zijn.

GVB update Google kaarten APIGVB maakt voortaan gebruik van de Google Place API om zoekopdrachten op de kaart te vinden en aansluitend moeten ook haltes in de buurt beter worden gevonden bij het bekijken van de dienstregeling. De update voor GVB was op dat punt broodnodig. De applicatie scoort sinds de grote veranderingen die vanaf versie 2.0 in de zomer van vorig jaar zijn geïntroduceerd, een beduidend lagere gemiddelde beoordeling dan daarvoor. De vorige versies van de app werden vooral bekritiseerd op het niet vinden van vervoersmogelijkheden in de buurt, iets wat nu moet zijn aangepakt en waarvan de zoekresultaten nu verduidelijkt moeten zijn.

Kleine verbeterpunten zijn verder nog dat het pictogram van het veerpont is aangepast en dat je voortaan feedback kan versturen naar de klantenservice of App Store vanuit de app.

Downloaden: GVB (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2013, 18:01
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen amsterdam, gvb, metro, openbaar vervoer, reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.