iOS game-update: horrorgame Eyes, Run Sheldon en Stay Alight

Run Sheldon is een vrolijk renspelletje, maar we hebben ook duistere games: Eyes is een horrorgame en in Stay Alight verlicht je zelf.

GU MA Run Sheldon rennen jongenZo! Het is buiten eindelijk weer licht bij het verschijnen van de iOS game-update, dus wij dachten: kom, we doen eens een horrorspelletje dat het best tot zijn recht komt in een donkere kamer met een koptelefoon op. Euh, tja, het kwam zo uit. Wil je de boel toch oplichten, dan kan je aan de slag met Stay Alight, een origineel uitziende variant op Fragger dat weer iets wegheeft van Angry Birds. Run Sheldon is trouwens wèl een onbezorgd vrolijk uitziend spelletje.

Run Sheldon: rennen met levens

GU MA Run Sheldon iPad iPhoneVoordat we dit artikel klaarzetten voor publiciteit, moesten we nog even alles nalopen. We blijven Run Sheldon Run schrijven over dit spelletje dat gewoon Run Sheldon heet. Komt het door de manier waarop het spel bekt? Run Forrest Run? Hoe dan ook: het is Run Sheldon. En het is een highscorespelletje met een vrolijke tekenstijl waarin je in eerste instantie vooral rent en springt, maar ook zomaar in het water of in de lucht kan doorgaan om een nieuwe recordscore neer te zetten. De omgeving is hoe langer hoe meer bezaaid met mannetjes die het einde van je betekenen en die je beter kan ontwijken als je verder wilt leven. Maar: mocht je ze wel raken, dan is er nog niks aan de hand. En dat is een beetje de ellende van Run Sheldon. Je kan na elke dood een hoeveelheid gespaarde muntjes spenderen om nog even verder te rennen en zo duurt zelfs je eerste highscorepoging al lang… moet je nagaan wat dat betekent voor de sessies die erop volgen waarin je je eigen score wil verbreken. Potjes in Run Sheldon duren gewoon erg lang en dat is eigenlijk best akelig als je eigen scores en die van vrienden aan gort wil spelen. Toch kan het wel eens een succesje worden: je downloadt de game gratis en hij ziet er geinig uit.
Downloaden: Run Sheldon! (gratis, universeel, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=1LIvfNi6zBs

Eyes: horrorspel met onzichtbare geest

GU MA Eyes klein shotEr is geen filmpje van Eyes voorhanden en we hadden ook niet de tijd er zelf even een te maken, maar je moet maar van ons aannemen: Eyes is een spannend spelletje. Het ligt in de lijn van Slender Man en consorten, waarin je zomaar ineens kan stuiten op gevaar. In dit geval wordt je geplaatst in huizen met allerlei duistere vertrekken. Daarin is het de bedoeling geldzakken te beroven die overal liggen. Alles wat je maar vindt in elke lade en elke hoek is toereikend. Als je het maar doet buiten het zicht van een geest. Jij daarentegen, ziet die geest niet. Alles werkt op geluid in Eyes. Aan de geluidseffecten hoor je in hoeverre je in gevaar bent. Het begint al met gestommel tegen de muren en het gesuis van de wind daarbuiten, maar als ook je tanden beginnen te klapperen, moet je maken dat je wegkomt. Zover mogelijk van het geluid verwijderd. Dat doe je met een virtuele stick links in beeld en door de camera bij te draaien met vegen rechts op het scherm. Als je al eens een schietspelletje hebt gespeeld, is er geen kunst aan. Die kunst is dat je je zenuwen beheerst. Het spel helpt daarbij nog wel een beetje trouwens: je hebt een kaart om te zien waar je bent in een huis en de geldzakken zijn eigenlijk te goed aangeduid met een glinstering. Tijd voor een nog spannendere hardcore-variant!
Downloaden: Eyes – The Horror Game (€0,89, universeel, iOS 4.0+))

GU MA Eyes screenshot horror groot

Trailer van de Dag: Stay Alight

GU MA Stay Alight iPhone iPadStay Alight is een nieuw spel voor de iPhone en iPad met het katapultmechanisme van Angry Birds, maar dat qua gameplay meer aan Fragger doet denken. Je schiet in dit geval verschillende soorten lichtballen weg, maar hun doel is niet zoveel mogelijk schade te berokkenen aan de omgeving. De levels zijn namelijk best statisch. Wat je moet doen, is de ballen zo gooien dat ze de groene dotten vuil vernietigen en knoppen omzetten om bijvoorbeeld volgende gebieden te bereiken. Aan de bovenkant van het scherm zie je hoeveel ballen je beschikbaar hebt om het level mee te behalen en welk soort. Verschillende ballen stuiteren verschillend, of plakken, of hebben de neiging wat rechter te gaan bijvoorbeeld. Qua gameplay is Stay Alight geen unicum, maar de sfeer van het spel maakt veel goed. Het heeft een eigenaardige sfeer met fraaie diepe kleuren en wat dacht je van de hoofdpersonen: twee mannetjes met een lamp als hoofd! En dan hebben we het nog niet over het gevoel van schaal: het ene level gooi je lichtstralen over het vrijheidsbeeld, het volgende over een badeend.
Let op: Stay Alight heeft een aparte iPad-versie.
Stay Alight (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2013, 20:07
Categorie Games
Onderwerpen horror, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.