NS Reisplanner Xtra krijgt meer stationsinformatie en treinroutes

NS Reisplanner Xtra op iPhone is vernieuwd met uitgebreide informatie van stations in grote steden en toont nu de route en stops per trein.

NS Reisplanner Xtra iPhone vernieuwdNS Reisplanner Xtra, de officiële applicatie van de Nederlandse Spoorwegen, is voorzien van een nieuwe stationssectie met allerlei informatie over faciliteiten op een station. De vernieuwing is nog niet voor alle stations geldig en herken je aan het stempel ‘Beta’, waarmee nog even voor onvolledigheden en onjuistheden wordt ingedekt. Op een station als bijvoorbeeld Utrecht Centraal bekijk je welk sanitair er is, welke eetgelegenheden er zijn en welke winkels je aantreft, allemaal voorzien van omschrijving en openingstijden.


NS Reisplanner Xtra Stations BetaDe noemer Beta (testfase) verdedigt zichzelf als we de app testen, want we kunnen de uitgebreide informatie bij de stedenstations niet ophalen. Wel stuit je alvast op de indeling van de pagina. Er is een zoekblak onder de afbeelding van het station, en daaronder kies je met verschillende tabbladen tussen alle voorzieningen, eten en drinken, shoppen en andere voorzieningen zoals sanitair, fietsverhuur en parkeerplaatsen. Je vindt de stationsinformatie in het laatst geïntroduceerde schuifmenu aan de linkerkant van het beeld.

Een andere vernieuwing in NS Reisplanner Xtra 2.14 is dat je nu de routes van een trein kan opvragen. Zonder een route zelf uit te stippelen, druk je op een trein in een vertrektijdenoverzicht en zie je in een overzicht waar de trein stopt. Een handige toevoeging als je op een station aankomt en twijfelt over de trein. Het kost nou eenmaal wat minder stappen dan een vertrekpunt, bestemming en dan een gesuggereerde reis kiezen.

Verder is de applicatie op kleine puntjes aangepakt. De plannen-knop functioneert weer, prijzen worden niet langer getoond als je ‘via’ reist en de tijdzone houdt vast aan Amsterdam, hoe ver je ook reist. Stations die je eerder hebt bezocht, worden beter onthouden en weergegeven door de applicatie. Dat kan weer een druk of wat besparen als je de NS-app de keer erop opent.

Downloaden: NS Reisplanner Xtra (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.