Grote uitgevers willen dat Zite stopt met hergebruik content

Zite heeft een dreigbrief van mediabedrijven zoals Dow Jones en Getty Images gekregen. Ze vinden dat het hergebruik van content in de iPad-app het auteursrecht overtreedt.

zite copyrightKranten en mediabedrijven zoals The Washington Post, Dow Jones en Getty Images hebben een klacht ingediend bij de maker van de app Zite. Ze vinden dat Zite geen content mag hergebruiken in de app, omdat het inbreuk maakt op auteursrechten. Zite is een iPad-app, waarbij je artikelen uit verschillende media kunt samenvoegen tot een persoonlijk magazine. Het pijnpunt voor de mediabedrijven, is dat Zite geen links plaatst naar de oorspronkelijke bron.

Ze wekken daardoor de indruk dat ze alle content zelf hebben geproduceerd. Voor lezers kan dat verwarrend zijn. Bovendien zijn ze niet blij dat de content wordt herverpakt, waarbij alleen Zite verdient aan de eventuele reclamebanners die ze erbij plaatsen.

Dat zal nodig zijn om de 4 miljoen aan ontwikkelkosten terug te verdienen. Zite is vergelijkbaar met Flipboard en Pulse: je geeft zelf aan welke sites je wilt volgen en krijgt daarna een fraaie grafische weergave van het nieuws. Zite wil nu met de mediabedrijven om tafel om de zaak te bespreken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2011, 12:47
Categorie Nieuws
Onderwerpen auteursrecht, magazine, zite

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.