Taposé wil Microsoft Courier weer tot leven brengen op de iPad

Ontwikkelaar Benjamin Monning is van plan om Microsoft Courier naar de iPad te brengen. Via Kickstarter zamelt hij geld in voor de app Taposé, met dezelfde splitscreen-weergave.

tapose ipadMisschien herinner je je de Microsoft Courier nog. Het zou een concurrent worden voor de iPad, maar het is nooit van de grond gekomen omdat Microsoft de tablet al vroegtijdig afblies. Een ontwikkelaar uit Seattle heeft nu het plan opgevat om er weer mee aan de slag te gaan. De splitscreen-weergave van de Courier wil hij namaken met een iPad-applicatie die de naam Taposé moet krijgen. Gebruikers kunnen de gesplitste interface gebruiken om elementen van verschillende applicaties naar elkaar te slepen, bijvoorbeeld tussen Google Maps en Safari. De financiering zal op een bijzondere manier gaan plaatsvinden: via Kickstarter. De community verzamelt daarmee geld in om het ontwikkelen van dit project mogelijk te maken.

Het plan is om $10.000 in te zamelen, zodat de ontwikkelaar kan beginnen met het maken van Taposé. De app komt dan eind van de zomer op de markt. Voor $10 steun je het project, waarbij je uiteindelijk een gratis licentie voor de app krijgt. Mensen die meer dan $1.500 in het project steken krijgen bovendien een gratis iPad 2. In een video hieronder legt de ontwikkelaar uit waarom de Courier zo’n goed idee is om op de iPad te realiseren.

Taposé krijgt een splitscreen-interface, zodat je bijvoorbeeld berekeningen op de calculator kunt uitvoeren, zonder een app te verlaten. De app kan schermvullend worden weergegeven en biedt allerlei drag-and-drop-mogelijkheden. Op de scheidingsbalk kun je plaatjes, plaknotities kaarten en andere items plakken die je even niet nodig hebt.

Meer info: Tapose-blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2011, 11:18
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.