Gratis wachtwoorden-app SecureSafe ‘veilig als bankkluis’

SecureSafe voor iPhone en iPad heeft een iOS 7-vormgeving gekregen. De wachtwoordenkluis heeft een goed gratis model.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

SecureSafe online kluis iPhone iPadVoor het opslaan van gevoelige informatie als pincodes en wachtwoorden, ben je niet alleen toegewezen op het prijzige 1Password. SecureSafe, voorheen DataInherit, is al bijna vier jaar lang een hooggewaardeerd alternatief voor iPhone en iPad. De applicatie bewaakt je gevoelige informatie letterlijk in een Zwitserse bunker en is gratis te gebruiken tot en met 50 wachtwoorden. SecureSafe is nu voorzien van een update die de app iOS 7-design geeft.

SecureSafe iPhone password-appDe applicatie is ingedeeld in vier tabbladen, waarvan de eerste twee de belangrijkste zijn. In de eerste sla je wachtwoorden op van websites en kan je ter plekke nieuwe wachtwoorden genereren. Daarbij geef je zelf de wachtwoordlengte aan, of er leestekens mogen worden gebruikt en of je hoofdletters wil. De File Safe is het tweede tabblad en biedt ruimte aan afbeeldingen en documenten die je naar de dienst uploadt. De applicatie laat sommige gegevens rechtstreeks in op beveiligde webpagina’s waardoor hij er soms wat klungelig uitziet, maar in ieder geval oogt de app nu in lijn met iOS 7.

Ten opzichte van het gratis alternatief Master Password dat we vorige week uitgebreid besproken, slaat SecureSafe je wachtwoorden online op. Het voordeel daarvan is dat je ze ook vanaf de webbrowser en bijvoorbeeld Android-toestellen kan benaderen met je inloggegevens. Je kan desgewenst alleen inloggen met tweestaps-verificatie in de app (bijvoorbeeld met een sms-code die je krijgt toegestuurd) en de dienst biedt mogelijkheden een backup te maken voor andere personen.

Verdienmodel

SecureSafe probeert niet stiekem geld te verdienen aan de data die je aan de dienst toevertrouwt. Je informatie wordt ‘zo veilig als een bankkluis‘ opgeslagen op Zwitserse servers, voorzien van ijzersterke AES-256 en RSA-2048 encryptie. Geld wordt er verdiend met betaalde abonnementen die meer functies geven dan de gratis variant. Neem je het Pro-abonnement, dan vervalt de limiet van 50 wachtwoorden en krijg je ook 100 MB opslagruimte voor bestanden in plaats van 10 MB. Dat abonnement kost 1,20 euro per maand. Voor 3,30 euro per maand ga je verder naar het Silver-abonnement met 20 GB opslagruimte. Als je SecureSafe niet als opslag voor je bestanden gebruikt, zal de gratis variant wellicht toereikend voor je zijn.

Downloaden: SecureSafe (gratis, universeel, gratis, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2014, 13:43
Categorie Productiviteit
Onderwerp wachtwoorden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.