Gratis SMS-berichten versturen via de iPhone met textPlus (Update)

Gogii heeft een applicatie in de App Store waarmee gratis SMS-berichten verstuurd kunnen worden. De applicatie ondersteunt conversaties en push-berichten. Op dit moment ziojn de berichten door heel de wereld te versturen, maar alleen te ontvangen bij iPhone-gebruikers van AT&T, Sprint en T-Mobile.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

textPlus Gogii, gratis SMS-berichten versturen op de iPhoneHet klinkt te goed om waar te zijn: gratis SMS-berichten versturen met je iPhone. Toch is er recent een nieuwe applicatie in de App Store verschenen waarmee het mogelijk is. textPlus, gemaakt door Gogii, biedt gebruikers de mogelijkheid om via een applicatie SMS-berichten gratis naar individuele personen of groepen te versturen. Het ontvangen van berichten werkt alleen als je in de VS woont.

Je kunt via de applicatie ongelimiteerd SMS-berichten versturen naar willekeurige providers. In de eerste maanden werden er per dag via de applicatie gemiddeld 1.6 miljoen SMS-berichten verstuurd. Alle kosten voor het verzenden van SMS-berichten betaalt Gogii zelf rechtstreeks aan AT&T. Gogii kan de SMS-berichten gratis laten versturen omdat er advertenties van andere iPhone-applicaties getoond worden. Dit gebeurt via mobiele advertentienetwerken AdMob en Quattro Wireless. Deze worden spoedig vervangen door advertenties van Gogii zelf.

Scott Lahman, directeur bij Gogii zegt over het versturen van gratis SMS-berichten en de iPhone-applicatie: Free texting does not work. We think of it more as sponsored texting. And I don’t think our texting would be monetizable if not for the rich app provided by the iPhone..

De applicatie heeft ook push-notificaties geïntegreerd. Je krijgt op de iPhone dus geen echte SMS, maar een notificatie van de SMS die je na kunt lezen in de iPhone-applicatie zelf. De applicatie houdt zelf alle gesprekken bij, zoals de standaard SMS-functie op de iPhone dat ook doet.

Een nadeel aan de huidige vorm van aanbieden is dat TextPlus wel te installeren is door ons (de app is gratis, dus je kunt het zonder risico uitproberen), maar dat het ontvangen van SMS-berichten is beperkt tot abonnees van de Amerikaanse operators AT&T, Sprint en T-Mobile in Amerika. We kunnen dus wel berichten versturen, maar de ontvanger moet zich in Amerika bevinden. Ontvangen gaat voor ons dus niet.

Downloaden: textPlus (gratis)

Update: Naar aanleiding van een reactie van nox666 heb ik de applicatie Global AQ (€ 5,99) aangeschaft. Hiermee zou je ook gratis SMS-berichten kunnen sturen en OOK naar mensen in Nederland. Na dit geprobeerd te hebben werkt dit inderdaad. Je moet nummers alleen in de het formaat +31612345678 invoeren. Daarna komt het SMS-bericht gewoon aan. De persoon die het bericht ontvangt kan alleen geen SMS direct terugsturen. Bij mij althans. Ik had verder ook dat SMS-berichten naar een iPhone niet aankomen, naar andere GSM’s wel. Iemand anders daar ervaring mee?

Bron: NYTimes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:03
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen berichten, gratis, sms

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.