Veelzijdige agenda-app miCal nu ook voor iPad

De uitgebreide agenda-app miCal is er niet alleen meer voor de iPhone, maar nu ook voor de iPad. Met dag-, week- en maandoverzicht.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

miCal iPhone iPad agenda-appDe onlangs totaal vernieuwde en nieuw uitgebrachte agenda-app miCal voor de iPhone, is nu ook een iPad-app. Daar zorgt een aangekondigde update voor. De agenda-app kenmerkt zich ook op Apple’s tablet door een veelvoud aan verschillende weergaven. Of je nou een tijdlijn van de dag, week, maand, een jaar of een dag wil: je kan ze allemaal gebruiken in de liggende en staande houding van de iPad. De applicatie biedt ook toegang tot je taken uit de Herinneringen-app van iOS.

In onze uitgebreide review van de iPhone-app maakten we al duidelijk dat miCal een veelzijdige app is. Op het grotere iPad-scherm is dat zelfs nog meer het geval dan op de iPhone.

miCal iPad dagweergave

Behalve de keuze uit de verschillende weergaven, kan je met de knop linksboven in beeld aangeven of je een dashboard in beeld wil hebben of niet. Die komt dan naast de agenda die je hebt gekozen, met een lijst van de vorige en volgende afspraken en verjaardagen. Je bepaalt zelf hoe ver je in het verleden en de toekomst je wilt kijken. Aan de bovenkant zie je ook een kalender van de maand en de temperatuur als je miCal toegang tot je locatiegegevens geeft. Daar is trouwens nog een goede reden voor: de app kan dan de tijd tot je volgende afspraak berekenen en tonen.

Lees ook: Beste agenda-apps voor iPhone en iPad

miCal iPad nieuwe afspraakVersie 7.1 van miCal introduceert voor iPad en iPhone dat kleuren van afspraken wat uitgesprokener zijn in de app. Het is een optie die nu automatisch aanstaat in de instellingen, omdat gebruikers aanvankelijk klaagden dat ze de felle kleuren van de vorige miCal-app mistten. Verder kan je bij afspraken met een locatie nu op de kaart tikken om die groot in beeld te krijgen.

miCal is een uitgebreide en nette agenda-app. Met zoveel overzichten, synchronisatie met taken en afspraken van de standaard iOS-apps, aandacht voor verjaardagen en opties voor kleuren van afspraken, heeft de app heel wat te bieden. En bijvoorbeeld tegen een veel lagere prijs dan het onlangs op de iPad uitgekomen Fantastical. De keuze is aan jou.

Downloaden: miCal (€1,79, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2014, 18:36
Categorie Productiviteit
Onderwerp activity

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.