Gratis iPhone-spel vanwege 20ste verjaardag van Sonic the Hedgehog

Ter ere van de twintigste verjaardag van Sonic the Hedhehog heeft gamesuitgever Sega een speciale iPhone-app voor de blauwe egel uitgegeven. Daarin zit onder andere een totaal nieuw gratis spelletje.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Sonic 20th voor iPhone iPod touchGameontwikkelaar Sega heeft ter ere van de twintigste verjaardag van haar mascotte Sonic een speciale jubileum-app voor de iPhone en iPod touch uitgebracht. Sonic 20th Anniversary is een pakketje met informatie over de Sonic-games, bevat links naar Twitter- en Facebook-accounts van Sega en heeft twee dingen waar je ook echt wat aan hebt. Zo komt de applicatie samen met een demo van Sonic 4 voor de iPhone én is er het nieuwe, gratis spelletje Sonic the Sketchhog waarmee je wereldwijd een highscore kan neerzetten.

Sonic the Sketchhog is eigenlijk misschien nog wel meer een eerbetoon aan Doodle Jump dan aan de blauwe egel zelf. In witte schetsomgevingen moet een simpel getekende Sonic zo lang mogelijk rennen en springen om een highscore neer te zetten. Onderweg pak je ringen en als je die allemaal kwijt bent, ben je af. Sonic 20th Sonic the sketchhogDoor te springen, verander je als gebruikelijk bij Sonic in een balletje en kun je de vele tegenstanders op je pad verslaan. Als je terugkomt uit de sprong, ben je echter kwetsbaar. De highscores worden bijgehouden met Game Center en behalve de wereldwijde scores, kun je ook die van je vrienden zien.

In het drukke hoofdmenu van de applicatie kun je ook naar de website van Sonic gaan, kun je ‘zijn’ Twitter-account volgen en fan worden van de aanverwante Facebook-pagina. Sonic 20th hoofdmenuVijf Sonic-games zijn uitgelicht met screenshots, informatie en een link naar de App Store en je kan vier achtergronden voor de iPhone opslaan in de sectie ‘special’.

De demo van Sonic 4 is wel even andere koek dan het simplistisch uitgewerkte Sonic the Sketchhog. De demo bevat het eerste level van het platformspel dat je in minder dan een minuut kan uitspelen. Dankzij de loopings en de onnavolgbare, soepele actie op het beeldscherm is het net genoeg om naar meer te smaken.

Downloaden: Sonic 20th Anniversary (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2011, 23:19
Categorie Games
Onderwerp sonic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.