Gratis Fast & Furious 6: The Game op iPhone en iPad uitgekomen

Fast & Furious 6 is een nieuwe gratis racegame voor iPhone en iPad met dezelfde dragraces én fraaie 3D-beelden als CSR Racing.

Fast and Furious 6 The Game iPad iPhoneDe bekende en populaire gratis racegame CSR Racing krijgt er een concurrent bij. Er is een officiële game rond de aankomende Fast & Furious-film uitgekomen die ook gratis is te downloaden en dezelfde soorten dragraces als CSR biedt. In de game druk je akelig precies getimed voor het wegrijden van je auto en het schakelen naar hogere versnellingen, om de sprints naar de eindstreep van de tegenstander te nemen. Maar Fast & Furious 6 doet wel iets anders: zo kan je de auto’s ook eens lekker de bocht om gooien.

Fast and Furious begin dragrace iOSJe hoeft een auto echter niet zelf te sturen als je ‘drift’. In plaats daarvan zet je de slipactie in met een druk op een knop op het moment dat je over een blauw vlak rijdt. Dan houd je hem ingedrukt totdat je de bocht uit bent en het volgende blauwe vak overrijdt. Het komt in het hele spel op niks anders neer dan timen dus, op het moment dat het spel het aangeeft zelfs. Toch kan het nog even complex worden: je schakelt omhoog en omlaag met een veeg in plaats van een druk, zal soms moeten schakelen in een bocht en dan is er ook nog een nitroboost die je wil of moet inzetten om races te winnen.

Fast & Furious 6 is een echte freemium-game, wordt na een voorbedachte crash van je beginnersauto in de tweede race duidelijk. Je hebt dan keuze uit drie auto’s en word meteen gewezen naar een beginnersaanbieding. De enige auto die je gratis lijkt te krijgen – maar waar je minstens juist 2,69 euro ‘goud’ aan in-app aankopen voor bij moet kopen. Het zijn juist de twee andere auto’s waaruit je kan kiezen, maar dat valt later pas op door de kleine vermeldde prijs. Fast & Furious doet niet zo moeilijk over verleiden tot in-app aankopen, en zo kan je auto’s natuurlijk ook uitrusten met talloze verbeteringen en nitro’s die op den duur echt wel wenselijk worden om verder te racen. Om het er maar even in te wrijven, zie je aan het begin van elke race hoeveel power een auto heeft.

De vele in-app aankopen die je kan doen voor goud waarmee je je auto’s wat peper geeft om verder te komen in het ‘verhaal’ waarbij je je verder werkt door ‘respect’ te halen in het straatraceleven, zullen een succes van de game niet in de weg staan. De game is volledig gemodelleerd naar CSR Racing. Het heeft eveneens spetterende 3D-beelden, een aardige collectie bolides om mee te scheuren en teert ook met het driften erbij, op dezelfde soort gameplay. Het realistische gevoel van CSR ontbreekt, maar anderzijds zijn weinig gratis games zo netjes afgewerkt als de nieuwe filmracegame.

Downloaden: Fast & Furious 6: The Game (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2013, 11:30
Categorie Games
Onderwerpen fast & furious, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.