Gouden Handdruk berekent ontslagvergoeding op je iPhone

Gouden Handdruk is een app waarmee je kunt berekenen hoeveel ontslagvergoeding je kunt krijgen. De app houdt rekening met leeftijd en salaris.

handdruk iphoneSta je op het punt om te worden ontslagen of is er een reorganisatie gaande bij je werkgever? In de App Store is een nieuwe iPhone-app verschenen waarmee je zelf de ontslagvergoeding (gouden handdruk) kunt berekenen. Aan de hand van je geboortedatum, datum in dienst en datum uit dienst geeft de app een suggestie hoeveel geld je zou moeten krijgen bij jouw huidige bruto maandinkomen. Het maandinkomen stel je in met een schuifknop. Je kunt ook een nauwkeuriger berekening krijgen door een exact bedrag in te voeren. Gratificaties, toeslagen en winstuitkeringen kun je ook laten meewegen.

De berekening gebeurt op basis van de officiële ABC-kantonrechtersformule. Voor de professionals is er in de app ook een mogelijkheid aanwezig om een correctiefactor mee te laten tellen. Misschien dat de app dan ook vooral voor die professionals interessant is, want wie gaat er nu een aparte app installeren voor iets wat je maar eenmalig wilt weten: op hoeveel geld je kunt rekenen? Je kunt vanuit de app ook een verzoek om extra informatie sturen naar ontslaghotline.nl, de maker van de app.

Downloaden: Gouden Handdruk EP (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2010, 15:53
Categorieën Financiën, Nederlandse apps
Onderwerp ontslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.