Fastr tijdelijk gratis: boeken lezen en snellezen op iPad

Fastr is een app waarmee je kunt snellezen op de iPad. Fastr ondersteunt boeken in DRM-vrij ePub-formaat. De app is tijdelijk gratis.

fastr snellezenFastr is een app waarmee je supersnel kunt lezen. De app kost normaal €5,49 maar is momenteel gratis te downloaden. Dat geldt tijdelijk, dus het loont de moeite om niet te lang te wachten. Fastr is bedoeld voor het lezen van ebooks en biedt een aantal opties. Zo kun je telkens één woord tegelijk op het scherm zien, maar ook blokken van 3 regels tekst. Je kunt daarbij aangeven dat je tussen de 1 en 8 woorden per regel wilt zien. De snelheid kun je natuurlijk ook aanpassen. In Fastr voeg je DRM-vrije boeken in ePub-formaat toe of artikelen die je op internet hebt gevonden.


Fastr is trouwens ook gewoon als ebooklezer te gebruiken, waarbij je in je eigen tempo leest. Bij het snellezen gebruikt Fastr de RSVP-methode (Rapid Serial Visual Presentation), waarbij er snel achtereen woorden op het scherm verschijnen.

speed reading fastrDe theorie hierachter is dat de hersenen de getoonde woorden wel oppikken en verwerken, zonder dat je ze bewust hoeft te lezen. Het kan ook nuttig zijn voor dyslectische mensen, aldus het Wikipedia-artikel. Verder kun je de app gebruiken om te oefenen met sneller lezen. Je ziet statistieken, zoals de hoeveelheid tijd die je in een boek hebt doorgebracht, de nog resterende tijd om het boek uit te lezen en de leessnelheid. Via Facebook en Twitter kun je je prestaties delen met anderen.

Boeken toevoegen doe je via Dropbox, Safari of de faster.io-website.

Downloaden: Fastr (tijdelijk gratis, normaal €5,49, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 januari 2013 om 11:58
Categorie
Boeken
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.