Carmageddon komt op 17 oktober op de iPhone, eerste dag gratis

Woensdag 17 oktober komt Carmageddon uit voor de iPhone en iPad en zal dan een dag lang gratis te downloaden zijn. Daarna kost het racespel waarin je punten vergaart voor mensen overrijden, 1,59 euro.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Carmageddon iPhone iPad op 17 oktoberHet bloederige racespel Carmageddon dat aan het einde van de jaren negentig veel commotie veroorzaakte, komt op woensdag 17 oktober uit als universele app op de iPhone en iPad. Dat heeft ontwikkelaar Stainless Games zojuist gemaild naar iedereen die het Kickstarter-project voor een pc-remake van het spel financieel ondersteunt. Carmageddon wordt speciaal ‘voor de fans’ de eerste 24 uur gratis aangeboden. De bedoeling van het spel is nog steeds om een race aan te gaan waarin je punten krijgt voor het overrijden van mensen.


In Nederland ging er in 1997 geen praatprogramma voorbij of het thema geweld in games werd dankzij Carmageddon aangehaald. In Duitsland liep de emotie rond het spel zo hoog op, dat Stainless Games werd gedwongen de menselijke slachtoffers in het spel te vervangen door zombies die groene spetters veroorzaken, in plaats van mensen die bloederige vlekken in de omgeving achterlaten.

De ontwikkelaar bracht in de zomer al een video uit van het spel dat vloeiend lijkt te draaien op de iPad. Daarbij verzekerde de ontwikkelaar dat het ‘ongekend leuk en intuïtief’ is om Carmageddon op een touchscreen te spelen, ondanks het gegeven dat je drie actieknoppen in beeld hebt voor gas, remmen en een dodelijke actie uitvoeren.

Na de eerste 24 uur, zal Carmageddon tijdelijk voor een introductieprijs van 1,59 euro worden aangeboden – wat inhoudt dat het spel daarna verder in prijs zal stijgen.

Met dank aan Remi Romme voor de tip

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 oktober 2012 om 10:33
Onderwerpen
,
Categorie
Games
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.